• Повишаване предлагането на труд и качеството на работната сила;
 • Увеличено инвестиране в човешкия капитал чрез по-добро и по-достъпно образование;
 • Повече социален капитал, партньорства и мрежи и развитие на социалната икономика.
 • Насърчаване на икономическата активност и развитие на пазар на труда, насърчаващ включването;
 • Повишаване на производителността и адаптивността на заетите;
 • Подобряване качеството на образованието и обучението в съответствие с потребностите на пазара на труда за изграждане на икономика, основана на знанието;
 • Подобряване на достъпа до образование и обучение;
 • Социално включване и насърчаване на социалната икономика;
 • Повишаване ефективността на институциите на пазара на труда, социалните и здравните услуги;

Целеви групи:

 • Заети лица в т.ч. ръководен състав, самостоятелно заети и наети лица.

Кой може да кандидатства:

Агенция по заетостта (АЗ), образователни и обучаващи институции и организации, работодатели, браншови организации, социално – икономически партньори, изследователски центрове.

This Post Has 6 Comments

 1. feia

  Здравейте, искам да попитам има ли възможност и по какъв проект трябва да се кандидатства за обновление на уборудването на зала за танци. Става въпрос за танцова формация, която е постигнала много успехи , но се финансира на общинско ниво към Център за работа с деца.
  Условията при който децата провеждат репетиции са неприемливи. трябва ли тази формация да е регистрирана като дружество с нестопанска цел- защото се обмисля и това .

  1. Здравейте,
   Ние работим основно инвестиционни проекти и за съжаление не можем да Ви помогнем или да Ви дам информация по коя програма бихте могли да финансирате исканото от вас начинание.

 2. Катя

  Здравейте,
  Интересува ме дали има програма, по която мога да кандидатсвтам за подпомагане създаването на стоматологичен кабинет на територията на град София.

  1. Ивайло

   Здравейте Катя,
   За град София не може да бъде финансиран проект за изграждане на стоматологичен кабинет! За да сте допустим кандидат по програма „Развитие на селските райони“, дейността трябва да се развива под обхвата на приоритетна дейност за област София, а те са както следва: Антон, Божурище, Ботевград, Годеч, Горна Малина, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Златица, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Костинброд, Мирково, Пирдоп, Правец, Своге, Сливница, Чавдар, Челопеч

 3. Александрина Колева

  Здравейте бих искала да се допитам до вас относно това мога ли да кандидатствалм и как за направата на дом за деца с увреждания или изоставяени такива? Благодаря предварително

  1. Ивайло

   Здравейте Александрина,

   Ние се занимава основно с инвестиционни проекти и за съжаление няма да може да Ви помогнем в исканото от вас начинание.

Вашият коментар