Архитект Спас Смиленов

Архитект Спас Смиленов

ЖИТЕЙСКА АВТОБИОГРАФИЯ

Архитект Спас Смиленов е роден през 1982 година в град Пазарджик.
През 1989 е приет в Спортно Училище „Георги Бенковски” – гр. Пазарджик, което напуска през 1996, след завършване на основното си образование. През същата година кандидатства за паралелка „Архитектура и строителство” в Техникум по строителство – гр. Пазарджик.
През 2001 година завършва техникума с отличен успех, като първенец на Випуск 2001’. През същата година е приет в „Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия” – гр. София, специалност „ВиК” в Хидротехническият факултет. Това обаче не е желаната специалност и той продължава да се готви за следващите приемни изпити.
През 2002 е приет в Архитектурният факултет, специалност „Архитектура”, след 3 отлични оценки на изпитите по рисуване.
През 2005 се насочва към катедра „Промишлени сгради”. През 2007 се дипломира с отличие с дипломна работа „Авиоремонтна и сервизна база за самолети континентален тип”, разположена на територията на „Летище София” – гр. София. Всичко това става възможно под ръководството на  проф .д-р  арх. ЛюбенСиврев от катедра „Промишлени сгради” на УАСГ. От 2007 работи като Архитект, а от 2009 е член на КАБ.

ПРОФЕСИОНАЛНА АВТОБИОГРАФИЯ

В периода 2005-2006 година още, като студент арх. Смиленов започва работа  в бюрото на арх. Даниела Дикова. С нейният екип разработват редица пасажерски и ваканционни хотели.

През 2006 година за кратко работи с братовчед си арх. Емил Стоянов, но заради дипломирането си арх. Смиленов прекъсва съвместната им работа.

През 2007 година започва работа в бюрото на арх. Валери Ценов – преподавател в катедра „Промишлени сгради” на УАСГ. С неговият екип разработва два от хипермаркетите за хранителни стоки от Австрийската верига „BILLA” – в гр. Силистра и в гр. Казанлък, както и много други по-малки жилищни сгради.

През 2008 година започва работа в Архитектурно Бюро „Дизайн Д” с ръководител арх. Даниела Янкова, където продължава да работи и днес.

Успоредно с всичко това арх. Смиленов разработва и интериорни проекти и дизайн на мебели със страхотният екип на фирмите ROKOZO и Studio ITTI – гр. София