През последните няколко години, търсенето за качествени туристически услуги нараства значително. Криза в туристическия сектор ИМА, но тя е за тези, които предлагат конвенционални услуги – например легла за настаняване/нощувка и пр. Проблема при повечето собственици на такъв бизнес е, че нямат концепция и до момента са се надявали да печелят единствено поради голямото търсене в този сектор.

Истината е, че хората са готови да платят повече, ако можеш да им предложиш цялостно преживяване, а не просто нощувка. Точно тук е ахилесовата пета на туристическият бизнес. Всеки предлага един и същ продукт и пазара се насища с некачествени услуги.

Това, което можем да ти предложим ние е цялостно решение от А до Я, за това как да развиеш успешно малък хотелиерски/семеен бизнес. И на всичко отгоре да осигурим по-голямата част от финансирането.

Консултацията е предназначена за всички които се интересуват от тази уникална възможност. Не е необходимо да си експерт или да имаш задължително опит в бранша. По-важното е да си предприемчив и решителен.

Времето което трябва да си отделиш е поне 1 час – за да можем спокойно да обсъдим всички аспекти.

Това, което трябва да инвестираш е малко време. Първата среща и професионална консултация с нас е напълно безплатна.

Консултацията ще се проведе в нашият офис, където е спокойно и тихо – ще имаш възможност да обмислиш всеки един аспект. При срещата си с нас ще те почерпим и чаша ароматно кафе.

Направете заявка за професионална консултация и в рамките на 24 часа (обикновено до 2-3 часа) ще Ви потърсим за да уговорим удобно за Вас време.

This Post Has 70 Comments

 1. zaharin

  kade se namira vashiat ofis iskam da obsadim finansiraneto na edni moi idei.

  1. Ивайло Здравков

   България, 1000 – София,
   Ул. “Шарл Шампо” Блок № 18 Офис: 1
   Тел:+359 (0)2 489 69 59

 2. Петър Иванов

  Какво да правим с проект, входиран по мярка 312 на 9.11.? Обявиха, че въобще няма да бъде разгледан. Сега накъде? Има ли други възможности за финансиране или да пием по една студена вода за хилядите похарчени левове?

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Петър,

   Вие може да изтеглите вашия проект и да бъде превходиран тази година по Мярка 311, която е с огромен бюджет за тази година. Ние можем да Ви предоставим фирма, която да отговаря на изискванията на Мярка 311.

   Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално

   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

 3. Елена Димитрова

  Здравей те, имам нужда от вашата безплатна консултация, може ли да ми уредите среща с вас? Звънях на посочения от вас тел. но уви никой не ми вдига!! Надявам се на скорошен отговор от ваша страна, имам въпроси относно мярка 311 и 312.Кога и къде ще бъде мястото на срещата.

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Елена,

   Най вероятно е нямало никой в офиса или сме били в срещи да не отговорим. Моля опитайте отново да се свържете с нас на посочените телефони.

 4. Зорница

  Здравейте,

  Бих искала да ви попитам когато говорим за селски туризъм, това включва ли и села като Синеморец или Черноморец например.
  Благодаря предварително за отговора.

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Зори,

   Има определени общини, които са допустими за кандидатстване по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311 в сферата на туризма! Тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310

   Както ще видите село Синеморец е изключено за финансиране по Мярка 311 за дейност „туризъм“

 5. Силвия

  Здравейте можели малко край пътно заведение с 28 места на първи етаж и 35 на втория от страни с градина и животни да се развие селски туризъм

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Силвия,

   Информацията, която сте подали е не пълна и неясна! Но така, както е подадена може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311 при положение, че дейността се развива на територията на една от приоритетните общини за програмата. Тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310

 6. тодор

  здравейте.имам два изготвени и одобрени проекта по мярка 312 с подписани договори.единият е за изграждане на фотоволтаична централа с мощност 69.12кв а другият е за две къщи за гости с 18 места за настаняване и двата проекта са в едно населено място.проблемът е, че нямаме възможност за финансиране някой може ли да помогне с идеи или друго за контакти -valdido@mail.bg.възможно е и съдружие.благодаря

 7. стела

  мога ли да кандидацтвам по мярка 311 като съм била регистрирана като земеделски производител през 2010г

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Стела,
   Към датата на кандидатстване фирмата трябва да бъде регистрирана, като земеделски производител и да има оборот от земеделска дейност, който да формира 50% от оборота, ако има друг.

 8. Тодор Димов Ганчев

  Здравейте ,имам един въпрос към вас .Живея в Ямбол и имам намерение да кандидатствам по мярка 311, но теренът които ще развивам се намира в село Дъбовица в област Бургас и община Сунгурларе.Кажете ми моля каде трябва да отида за да се консултирам с експерт по тази мярка и съответно с консултант за изготвяне на проект.

  1. Ивайло

   Здравейте Тодор,
   Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.

   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

   Поздрави,

 9. Цветелина Баракова

  Здравейте,

  Имам вила в Копривщица, която искам да превърна в къща за гости. Никога обаче не съм се занимавала със земеделие и затова не мога да кандидатствам по мярка 311 и 312. Какви други възможности имам?
  Благодаря предварително.

  Поздрави от слънчева Варна:)

  1. Ивайло

   Здравейте Цветелина,

   Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311, тъй като община Копривщица е сред приоритетните за програмата.

   Това, че нямате земеделска фирма не е такъв проблем, тъй като тя се привежда във вид, който да отговаря на изисквания на НАРЕДБА 30/Мярка 311, това е наш ангажимент.

   Имайте предвид, че процедурата трябва да започне от сега за да може да входираме проекта на следващия отворен прозорец, който се очаква да отвори първото тримесечие на другата година.
   Ние от своя страна можем да Ви помогнем, като Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.

   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

   Поздрави,

 10. тодор

  здравей ивайло на мен ни е нужно финансиране а не консултация ако е във възможностите ви мога да ви посетя

 11. Ивайло

  Здравейте отново,

  Стига да можем да помогнем няма проблем да се видим.

 12. Мария Андонова

  Здравейте!
  От до тук прочетеното и разгледаното за вас и Евро програмите за развитие – мярка 311 / 312 разбирам, че можем напълно да Ви се доверим, затова питам директно: Искаме да кандидатстваме по тези две мерки, но тепърва ще регистрираме фирма и въобще започваме от нулата и от нищото. Избрали сме си и район в който да развием нашия селски туристически семеен бизнес, но мисля че ще имаме проблем с документацията, затова питаме : Ще можете ли Вие като специалисти да направите това, като разчитаме на професионализмът Ви и се надяваме да успеем в това начинание и ползваме и след това Вашите напътствия за оцеляването и успяването на този бизнес и какво ще ни струва това ( в смисъл предварително ли се плаща или след като се разгледа проектът).Ние сме две амбициозни жени с малки деца, искаме да направим нещо не само за нас, но и за децата си.

  Предварително Ви Благодаря за отделеното време. Ще очакваме Вашия отговор с голямо нетърпение.

  Поздрави от гр. Добрич

  1. Ивайло

   Здравейте Мария,

   Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А – Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за управлението на проекта след неговото одобрение.

   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

   Поздрави,

 13. fatme

  zdraveite imam edna ka6ta na selo v ob6tina Garmen,oblas Blagoevgrad,koqto e golqma no stara iskam da q raztavriram i napravq ka6ta za gostii da o4astvam v proekt razvitie na selskite rauoni.nujen mie proekt za o4astie i ato cqlo razqsnenie po temata poneje ne sam zapoznata no imam ogromno jelanie za o4astie

  1. Ивайло

   Здравейте Фатме,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311/312, тъй като община Гърмен е сред приоритетните за програмата.
   Ние от своя страна можем да Ви помогнем, като Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.
   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!
   Поздрави,

 14. Иван Косев

  Привет,така и не разбрах,предварителния разговор само в София ли е възможен или има и други алтернативи,аз съм в Бургас ?

  1. Ивайло

   Здравейте Иван,
   Може да направим среща при нас в София. Колегите от офиса в Шумен са при нас в София за да помагат при входирането на проектните предложения сега април месец.

 15. Димитър

  Имате ли офис в Благоевград?

  1. Ивайло

   Здравейте Димитър,
   Нямаме офис в Благоевград! Имаме в София, Сливен и Шумен.

 16. vania

  zdraveite molia za savet.imam imot koito e 5 dekara miasto sas kashta vav vazrogdenski stil 300kv raganata plosht(vastanovena napalno),dve jilishni postroiki po 49kv koiato ednata e bes pokriv drugata e vav proces na zavarshvane.imam genialna ideia da razvia seski turizam.namira se vav selo Lesicharka Gabrovo.minalata godina hodih da pitam v obshtinata otdel za podpomagane na seskite raioni no mi kazaha che selata v gabrovskia raion ne vlizali v programata za podpomagane.molia bihte li mi kazali dali imam shans za podpomagane za isgrajdane na edin turisticheski kompleks v selo lesicharka-gabrovo.blagodaria

  1. Ивайло

   Здравейте Ваня,
   За съжаление основната програма, която може да исканата от вас дейност е „Развитие на селските райони“, което означава, че трябва да се съобразим с приоритетните общини за програмата.

 17. Георги

  Здравейте, Искам да кандидадствам по мярка 312 за селски туризъм,но доколкото знам мярката прключва до края на месец май.Иматели информация дали ще бъде отворена и след това,Благодаря преварително.

  1. Ивайло

   Здравейте Георги,
   За тази година се очаква да има още един прием, но това все още не е потвърдено.

 18. Христо

  От Варна съм и имам дворно място в едно селце в община Роман.Искам да построя къща за селски туризъм.Мога ли да го осъществя и към кого да се обърна за информация.

  1. Ивайло

   Здравейте Христо,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, ако се има предвид община Роман Област Враца, ако съм в грешка моля да ме поправите.

 19. Росен

  Здравейте мисля да закупя къща в с.Сборище община Сливен , смятан закупената къща да я превърна в Къща за Гости , скоро разбрах за тези програми от ЕС и ми стана доста интересно защото смятах сам да инвестирам този проект , но ако случайно има вероятност той да бъде съфинансиран от някоя от тези програми защо НЕ 🙂 ако можете да ми помогнете с някой съвет или проект то кажете къде имате офиси и тяхните адреси аз съм от Ямбол къде може да се срещем и дооговорим.

  1. Ивайло

   Здравейте Росен,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Твърдица е сред приоритетните за програмата.
   Имаме офиси в София и Сливен, може да направим среша в който офис Ви е по удобно!

 20. Силвия

  Добър ден!
  Притежавам къща на три етажа и дворно място с изглед към река Искър. Желая да кандидатствам по мярка 311, а имота ми се намира в с. Владо Тричков община Своге.
  Бих желала цялостна консултация , както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, така също и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.
  Благодаря за съдействието Ви!

  1. Ивайло

   Здравейте Силвия,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Своге е сред приоритетните за програмата. Ние можем да Ви осигурим цялостна консултация. За повече и по подробна информация заповядайте при нас.

 21. Михаела

  Здравейте! Обмислям закупуване на къща в с.Деветаки,Област-Ловеч, с цел селски туризъм.Мога ли да осъществя идеята и ако да към кого да се обърна? Района приоритетен ли е по програма “Развитие на селските райони 2014-2020“ или не ?

  1. Ивайло

   Здравейте Михаела,
   Село Деветаки попада под обхвата на община Ловеч, която не е сред приоритетните за програмата. Ако искате да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“, моля да се ориентирате към някоя от следните приоритетни общини за област Ловеч: Априлци, Летница, Луковит, Тетевен, Троян, Угърчин, Ябланица

 22. Александър

  Здравейте!

  Обмислям започване на проект в областта на селския туризъм. В тази връзка – кога е следващия прием на документ по мярка 311/312, както и колко време ще отнеме изготвянето им? Трябва да се има предвид и факта, че нямам фирма регистрирана на мое име, за което ще трябва да се предвиди и допълнително време. Благодаря предварително.

  1. Ивайло

   Здравейте Александър,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за програмата. Тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310 Подготовката на цялостната проекта документация отнема поне няколко месеца.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 23. Стоева

  Здравейте ,
  имам следните въпроси , прочетох , че кръга от общини можещи да кандидатстват по мярка 311/312 в периода 2014г-2020г. се разширява ,
  но никъде не намирам списък с населените места , за които може да се кандидатства.
  Идеята ми е насочена към развитие на селският туризъм , става дума за реконструкция и разширяване на къща намираща се в с. Кондьофрей община Радимир , която да бъде превърната с къща за гости . Района е изключително зелен , има възможност за планински преходи , с богата история .

  1. Ивайло

   Здравейте г-жа Стоева,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Радомир е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 24. Стоева

  Благодаря ви за информацията .

 25. Димитър

  Здравейте,искам да попитам дали района около Белинташ (село Врата,Асеновград) влиза в програмата,защото имам много хубаво място там,и имам идеи.Благодаря

  1. Ивайло

   Здравейте Димитър,
   Ако селото попада под обхвата на община Асеновград, няма как да се кандидатства, тъй като не е сред приоритетните за програма „Развитие на селските райони“.

 26. anonimen

  Zdraveite az iskam da pitam nie imame imot na 10 min,ot seloto i iskame da razviem biznes naprimer malak hotel s basei i fitnes centar moje i spa sahto taka mislimbi za benzinustanciq poneje mqstoto e golqmo i e do glavniq pat nie sme ot obshtina satovcha dali mojem da vleznem v tazi programa i dali she badem finansirani

  1. Ивайло

   Здравейте,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, ако имота е под обхвата на община Сатовча.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 27. anonimen

  Blagodarq vi za otgovora.Kak mojem da se svarjem s vas?

 28. Ивайло

  Здравейте отново,
  Нашите контакти са обявени на нашите сайтове „КОНТАКТИ“

 29. цветелин

  Имам място до г.Мелник и искам да кандидасвам по тази програма.

  1. Ивайло

   Здравейте Цветелина,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансира по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за програмата. Тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 30. Tatiana Tateva

  здр

  интересувам се от вашите консултации
  но ми се струва че къщата ми която е в община Габрово /село Живко/, не попада в списъка по програмата
  така ли е или греша
  благодаря предварително

  1. Здравейте Татяна,
   Ако имота попада под обхвата на община,която не е сред приоритетните за програма няма да може да кандидатствате. За да сте допустим кандидат ще трябва да се ориентирате към община, която е сред приоритетните за програмата.

 31. Катя

  Здравейте,
  Имаме имот около един декар в Дуранкулак. Възможно ли е да кандидатствам по мярката?
  Предварително благодаря!

  1. Ивайло

   Здравейте Катя,
   Незнам за каква дейност точно искате да кандидатствате, но община Шабла е приоритетна и по конкретно Дуранкулак.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 32. Катя

  Здравейте Ивайло,
  Благодаря за отговора, ще се възползвам от вашите услуги!

 33. Галя

  Здравей Ивайло имаме дворно място през което минава малко поточе намира се в с.Маломиро общ. Елхово и искаме да кандидатсваме за програмата.

  1. Здравейте Галя,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Елхово е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 34. Krasimir

  selo Hristovci obshtina Triavna moje li da bade finansirana po programa Razvitie na selskite raioni

  1. Ивайло

   Здравейте Красимир,
   Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма, тъй като община Трявна е сред приоритетните за програмата.

 35. Руми

  Имам къща в стар архитектурен стил ,който вече не се среща.Искам да я възродя.Мога ли да кандидатсвам по програмата за къща за гости,или еко къщи? Намира се с. Сребърна – област Силистра.Благодаря Ви предварително!

  1. Ивайло

   Здравейте Руми,

   Исканата от вас дейност за съжаление не може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Силистра не е сред приоритетните за програмата.

   За да сте допустим кандидат дейността трябва да се развива под обхвата на следните приоритетни общини за област Силистра, а те са както следва: Алфатар, Главиница, Дулово, Кайнарджа, Ситово, Тутракан

 36. Krasimir

  Здравейте господин Здравков .Бих желал да попитам община Стрелча попада ли сред приоритетните общини и по какъв начин може човек да се свърже с Вас за един по- обстоен разговор?

  1. Ивайло

   Здравейте Красимир,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Стрелча е сред приоритетните за програмата.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително. Нашите контакти може да видите в нашия сайт.

 37. Здравейте, имаме имот в с. Долна Вереница, община Монтана. Бихме ли могли да кандидатстваме по програмата за развитие на селските райони за алтернативен туризъм и занаяти?

  1. Ивайло

   Здравейте Лорета,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансира по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че проекта се намира под обхвата на приоритетна община за област Монтана, а те са както следва: Берковица, Бойчиновци, Брусарци, Вълчедръм, Вършец, Георги Дамяново, Лом, Медковец, Чипровци, Якимово

 38. Светлана

  Здравейте,зная,че с.Таваличево,обл.Кюстендил не попада в списъка на районите за финансиране по програмата за развитие на селски туризъм.Въпрос:Очаква ли се в следващата година промяна на списъка и има ли надежда този регион да влезе в Програмата.Същият въпрос имам и за гр.Кюстендил.

  1. Ивайло

   Здравейте Светлана,
   За съжаление няма да има промени по отношение на приоритетните общини за програма „Развитие на селските райони“. За да сте допустим кандидат по програма дейността трябва да се развива под обхвата на приоритетна община за програмата.

Вашият коментар