ИНФО КУТИЯ

Проект: „Изграждане на къща за гости за селски туризъм в местността Щъркелово гнездо”
Компания: МИЗА ТУР ЕООД
Финансов донор: Мярка 312 от Програма за развитие на селските райони
Стойност: 599 849.46лв
Субсидия:  391 166.00 лв.
Етап: Проектът е завършен и е въведен в експлоатация

Име на проекта

„Изграждане на къща за гости за селски туризъм в местността Щъркелово гнездо” на Миза Тур ЕООД

Какви бяха целите

Изграждане на семеен хотел в близост до София.

Как подходихме

Подготовката на проекта ни отне доста време. Проекта на практика беше изграден наполовина и трябваше да се довърши. Започнахме с прехвърлянето на цялата проектна документация по проекта на новосъздадената фирма. Цел беше да входираме в първите прозорци на 2009-та година, което не се случи.

Какви трудности срещнахме

Проблем при този проект беше подготовката на парцела за строителство. Реално работата по този проекта стартира през 2008-ма година и получи одобрение през 2011-та. През цялото това време имаше екипна работа.

Какво постигнахме

Одобрен проект с максимално допустима субсидия за изграждане на малък семеен хотел – къща за гости. Проекта е изцяло природо съобразен. Изграден от сглобяема дървена конструкция с много висока енергийна ефективност.

ИМАТЕ ВЪПРОС? ПИШЕТЕ НИ!

This Post Has 81 Comments

 1. Tsvetana

  Zdraveite! Imame semeen xotel na iazovir Batak..koito e napalno za var6en i raboti…no imame problemi s vodata…triabva da se izgradi vodoem,precistvatelni saorajenia,da se podobri otoplenieto sas slan4evi kolektori,basein,barbekiu,fitnes zala i t.n….a moje i konen turizam da se razvie…iskame da kandidatstvame po evropeiskite proekti za razvitie i podpomagane na selskia turizam…kak triabva da postapim i kakva e veroiatnosta da polu4im finansirane..

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Цветана,

   Моля пишете на кирилица!

   Вие може да кандидатствате по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311 за исканите от вас дейност при положение, че хотела не надвишава 20 помещения за настаняване! (Едно помещение за настаняване се разбира: един санитарен възел да обслужва максимум две стаи)

   Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално

   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

 2. Галя Димитрова

  Здравейте,
  Имам идея да развия селски туризъм в гр.Тутракан.В момента строиме хотелски стаи, които са част от етаж на три етажна къща.
  Мога ли да кандидатствам по програмата „Развитие на селските райони“?

  Предварително ви благодаря за отделеното време!!!!

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Галя,

   Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311 за исканата от вас дейност, тъй като община Тутракан е сред приоритетните за програмата.

   Имайте предвид, че ако става въпрос само за един етаж от къщата, а останалите етажи се използват за живеене, то няма как да се кандидатства по Мярка 311. Трябва цялата къща да се използва за да може да се кандидатства за безвъзмездно финансиране.

 3. Николай Сираков

  Здравейте ,искам да питам ,ако не съм земеделски производител мога ли да кандидатствам по мярка 311 за изграждане на къща за гости в гр.Сапарева баня.

  1. Ивайло

   Здравейте Николай,

   За да сте допустим кандидат по Мярка 311 фирмата кандидатка трябва да е регистрирана, като земеделски производител и да има оборот от земеделска дейност и/или услуги пряко свързани със земеделието.

 4. Ваня Петрова

  Здравейте,
  Какви са изискванията за земеделски пройзводител по мярка 311?Някъде четох,че за да бъда одобрена трябва да съм поне на 4 часов работен ден във фирмата. Въпроса ми е – ако работя във фирма на 8 часов раб.ден и искам да кандидатствам по мярка 311 мога ли да бъда същевременно и на 4 часа във фирмата за земед.производител? Проблем ли ще е ако получавам майчинство,а в същото време регистрирам доход от земеделие? Фирмата земеделски пройзводител ЕТ ли трябва да е,каква друга може да е ?
  Благодаря предварително! Съвсем скоро може да се възползвам от услугите Ви

  1. Ивайло

   Здравейте Ваня,

   Изискването по Мярка 311 е фирмата да бъде регистрирана, като земеделски производител и да има оборот поне 50% от земеделска дейност за предходна година.

   Може да е както ЕТ, така и ЕООД или ООД

   Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.

   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

 5. Таня Иванова

  Здравейте,
  Имам 4 къщи в с.Трекляно и искам да кандидатствам по програмата за развитие на селския туризъм, възможно ли е тъй като къщите са в с.Трекляно но на различни места в селото.. По какви други програми може да се кандидатства за този район.

  1. Ивайло

   Здравейте Таня,

   Със един проект може да кандидатствате само за една къща, няма как да се кандидатствате с един проект за къщи, които са на различни имоти. Може да кандидатствате с няколко проекта за всички къщи.

 6. Снежка

  Здравейте
  Мога ли да кандидатствам по мярка 311 или 312 за изграждане на семеен хотел в Родопите. имам ЕООД. от 2007 но от своето създаване не е упражнявала дейност и не съм регистрирана като земеделски производител.
  Благодаря предварително.

 7. Снежка

  Здравейте отново
  Пропуснах нещо да попитам- Фирмата е регистрирана в Добрич – може ли хотела да е в Родопите.
  Поздрави

  1. Ивайло

   Здравейте Снежка,

   Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311 за исканата от вас дейност, при положение, че имота попада под обхвата на приоритетна община за програмата. Тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310

   Що касае фирмата няма как да е регистрирана в Добрич, а да кандидатствате в Родопите! Имайте предвид, че се регистрира фирма в съответната приоритетна община по инвестиция.
   Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.

   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

 8. Ерма Енчева

  Здравейте,имам 2 идеи за кандидатстване по европейските програми.

  1.Изграждане на комплекс с 2 къщи за гости, малък spa център,детска площадка и басейн във обл.Русе село Табачка.
  Въпросът ми е дали мога да кандидатсвам по програмата „Развитие на селските райони“?

  2.Изграждане на Paintball игрище в обл.Русе
  Въпросът ми е дали мога да кандидатствам по програмата „Малък и среден бизнес“?

  Благодаря ви предварително

  1. Ивайло

   Здравейте Ерма,

   Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311 за исканата от вас дейност, тъй като село Табачка попада под обхвата на община Иваново, която е сред приоритетните за програмата.

   Що касае дейността с пейндпол игрището може да се финансира отново по Мярка 311 стига дейността да се развива на територията на приоритетна община за програмата.

   Ние от своя страна можем да Ви помогнем, като Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.

   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

   Поздрави,

 9. krasiivania@gmail.com

  zdraveite krasimir zapo4nax stroe6 na 2 etajna familna ka6ta s zavedenie otdolo v velingrad no stignax na polovina moga li da kandidastam po miarka 311 ili 312

  1. Ивайло

   Здравейте Красимир,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311, тъй като община Велинград е сред приоритетните за програмата.

   Що касае подготовката на фирма по Мярка 311 е наш ангажимент, тъй като при нея има специфика при регистрация за да отговори на изискванията на НАРЕДБА 30

   Ние от своя страна можем да Ви помогнем, като Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.

   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

   Поздрави,

 10. Вера

  Здравейте,
  собственици сме на бивш мотел/хотел в община Попово, който през годините не е стопанисван и е почти изцяло разрушен. Можем ли да кандидатстваме по някоя от мярките за възстановяването му. Нямаме фирма, която да е регистрирана като земеделски производотел и на която да отчетем 50% оборот за предходната година. Какви са вариантите, ако такива? Благодаря Ви!

  1. Ивайло

   Здравейте Вера,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, Мярка 312, което не изисква фирмата да е регистрирана, като земеделски производител.

 11. Даниел

  Здравейте Ивайло,
  имаме запитване спрямо Вас.Аз и жена ми работим в чужбина от 5 години и решихме да се завърнем в България.Не сме записани като земеделски производители и нямаме фирма.Възнамеряваме да купим парцел с къща или без и да се допитаме с Вас кои от селата в регион Ямбол са приоритетни за програма 311 или 312.
  Като цяло може ли да ми кажете как трябва да започна-да се запиша като земеделски производител с фирма и кога може да се запишем най-рано.Какви стъпки трябва да предприема и това ли е единствения начин?
  Благодаря предварително

  1. Ивайло

   Здравейте Даниел,
   Приоритетните общини за област Ямбол са следните: Болярово, Елхово, Стралджа, Тунджа включително и селата, които са под обхвата на тези общини. По отношение на земеделския производител не е необходимо да се регистрирате, като такъв. Може с нормална фирма да се кандидатства.

 12. Светозар Симов

  Здавейте,бих искал да попитам да ли е възможно на място да ми бъде обяснено.Притежавам доста земеделска земя в с.Иваняне-община Банкя.

  1. Ивайло

   Здравейте Светозар,
   Моля заповядайте при нас в удобно за вас време, като се чуем поне ден предварително за да се уточним за ден и час.

 13. Силва Ковачева

  Здравейте,възнамерявам да закупя имот в общ.Карнобат и по програма за селски туризъм да направим малък семеен хотел с басейн,фитнес.Има ли някакви специални изисквания и след закупуването на парцела какво следва?Благодаря.

  1. Ивайло

   Здравейте Силва,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Карнобат е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация моля заповядайте при нас!

 14. Свилен Ковачев

  Имаме место във Варна на 5км. кв Възраждане над разкопките на манастира който се реставрира с много бавни темпове .Идеята ни със съпругата ми е да направим къща за гости като културен туризъм ,защото е извън града като цяло и има прекрасна панорама към града и разкопките.По коя програма можем да кандидатстваме.Благодаря ви.

 15. Свилен Ковачев

  Здравейте,и за много години .Въпросът ми е следният имаме имот в село Кипра -Варненско 1,2дка в регулация ,като наследници но 600кв.м. е наш а 600кв.м е на чичо ми ,като мисля че Кипра е в община Девня и попада в програмата за развитие на селския туризъм по мярка 312.Идеята ни е да започнем селски туризъм .Къща за гости .Моля да ми посочите стъпките от къде да започна за да осъществя тази наша идея.Като държа да отбележа че имотът може да се разшири в последствие до 2,4дка.Благодаря ви предварително за отделеното време.

  1. Ивайло

   Здравейте Свилен,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за област Варна, а те са както следва: Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни Чифлик, Дългопол, Провадия, Суворово
   ПС: Ако става въпрос за община Девня няма проблем да кандидатствате с проект за финансиране.

 16. Мартин Пламенов

  Здравейте,
  Притежавам земя, от 1.3 дка и още една земя от 2.5 дка, които са пред смяна на статут в района на град Трявна. Остава само да се заплати крайната такса. Искам да кандидатствам за Къща за гости, или 2 по малки такива, на едно от двете места.Какво ми е нужно да знам, като основна информация.
  Благодаря Ви.

  1. Ивайло

   Здравейте Мартин,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“.
   За повече и по подробна информация моля заповядайте при нас! просто няма как в един пост да Ви обясня всичко!

 17. Мирослав Иванов

  Здравейте,итересувам се от мярка 312 за изграждане на къща за гости в с.Стоевци общ.Габрово.Имам малко над 2дка земя в регулация.Имам и строителна фирма която да изгради проекта.Моля ако Вие изготвите документите за кандидатстване и имам одобрението,какви са моите задължения в бъдеще.
  Благодаря Ви!

  1. Ивайло

   Здравейте Мирослав,

   През новия програмен период се очаква да има възможност да се финансират села, които попадат под обхвата на не приоритетни общини към този момент, както е Габрово в момента.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 18. беба мусова

  Здравейте искам да направя къшта за гости в община гоце дел4ев в близост до селата корноца и брезница могали да кандидатствам по програма Развитие на селските райони и дали все оште може да се кандидатсва да не съм испуснала срока каде мога да се информирам какви докоменти ште ми трябват и какво трябва да се направи заштото вообште не знам от каде трябва да запо4на благодаря предварително

  1. Ивайло

   Здравейте Беба,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Гоце Делчев е сред приоритетните за програмата.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 19. Найден Палуков

  Здравейте искам да участвам по програмата за развитие на селските региони и да направя къща за гости. Имам къща на 2 етажа с голям навес и паркинг, намира се в парк на центъра на с. Бръшляница на 24 км от г.Плевен.
  Но, незнам какви документи трябват и каде да се представят, и дали има още такива програми?
  Благодаря предварително. 🙂

  1. Ивайло

   Здравейте Найден,

   Исканата от вас дейност се очаква да може да бъде финансирана по сега през новия програмен период през МИГ (местната инициативна група), към програма „Развитие на селските райони“, тъй като селото попада под обхвата на община Плевен, която е сред приоритетните за програмата.

 20. Велик Петров

  Здравейте, имам имот около 3 декара в района на хижа Гоце Делчев(над Добринище) мога ли да кандидатсвам за финансиране на къща за гости?

  1. Ивайло

   Здравейте Велик,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Банско е сред приоритетните за програмата.

 21. Пепа Иванова

  Здравейте, искам да попитам дали е възможно да се кандидатства с проект за изграждане на слънчева инсталация и саниране на къща за гости на южното черноморие?
  Благодаря

  1. Ивайло

   Здравейте Пепа,
   Изграждане на Фотоволтаична централа за продажба на ел. енергия не може да се финансирана по програма за безвъзмездна помощ. Ремонт и реконструкция са допустими разходи по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че имота попада под обхвата на приоритетна община за програмата. Тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310

 22. Деси Тодорова

  Здравейте, имаме 800 кв.м. във вилната зона на с. Кошарица, община Несебър. Ще може ли да се кандидатства по някоя от мерките за построяване на къща за гости.

  1. Ивайло

   Здравейте Деси,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Несебър е сред приоритетните за програмата.

 23. Жанел

  Здравейте казвам се Жанел на 36 год
  Имам въпросче …
  Имам къща с дворно място ,селско стопанска постройка -4 декара в село на територията на община Тунджа .Имам за цел да купя страничните две къщи с по още толкова декар място.Идеята ми е малка семейна овцеферма от 60 до 120 овце ,заведение селски тип ,малка еко оранжерия за зеленчуци ,7 малки двустайни с баня къщички и залесяване на малка горичка с редки и защитени видове .
  Въпроса ми е мога ли да кандидатствам по програма за финансиране?Последните 8 години съм в чужбина и в България нямам никави доходи ,това пречка ли е? Трябва ли бизнес плана ми да е готов преди да кандидатствам ?Какъв процент от финансирането трябва да имам,и трябва ли да е започнал строежа преди кандидатстване?
  Благодаря с уважение

  1. Ивайло

   Здравейте Жанел,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Тунджа е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 24. pavlina

  zdraveite,iskam da popitam dali moga da uchastvam v programata za razvitie na selskite raioni, imam stara kashta v selo mlechevo obshtina sevlievo, koqto iskam da restavriram i da napravq kashta za gosti. blagodarq predvaritelno!

  1. Ивайло

   Здравейте Павлина,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Севлиево е сред приоритетните за програмата.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 25. Светозар

  Здравейте, притежавам 2 имота в село Българево, община Каварна. Интересувам се дали мога да кандидатствам по програма „Развитие на селските райони“ с цел реновиране и създаване на малък семеен хотел или къща под наем.
  Благодаря Ви предварително!

  1. Ивайло

   Здравейте Светозар,
   Исканата от вас дейност не може да бъде финансирана, тъй като село Българево е изключено за финансиране по програма „Развитие на селските райони“

   „Списък на населени места и курортни селища с развит масов туризъм, които няма да бъдат подпомагани за туристически дейности”
   к.к.Албена, с.Ахелой, гр.Ахтопол, гр.Балчик, гр.Банско, с.Божурец, к.к.Боровец, с.Българево, гр.Бяла (област Варна), с.Варвара, в.с. Дюни, с.Езерец, в.с.Елените, с.Емона, гр.Каварна, с.Камен бряг, к.к. Камчия, гр.Китен, с.Кранево, с.Крапец, с.Лозенец, гр.Несебър, гр.Обзор, к.к.Пампорово, гр.Поморие, гр.Приморско, ММЦ-Приморско, с.Равда, с.Резово, в.с.Русалка, с.Св. Влас, с.Синеморец, к.к.Слънчев бряг, гр.Созопол, с.Топола, с.Тюленово, гр.Царево, с.Черноморец, гр.Шабла, с.Шкорпиловци

 26. Костадин

  Имам 50,000EUR и имот от 1000 кв,м в гр. Добринище, искам да построя малък семеен хотел или къща за гости с цел да си създам работа. По каква програма може да се финансира , и дали въобще може да се финансира. И какви са стъпките за финансиране.

  1. Ивайло

   Здравейте Костадин,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Банско е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

  2. Ивайло

   Здравейте Костадин,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Банско е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 27. Георги

  Здравейте!
  Имаме семеен хотел 15 стаи в село Вaрвара Община Царево. Построен е на груб строеж.
  Може ли да кандидатствам по някоя програма, с която да се подпомогне завършването му.

  1. Ивайло

   Здравейте Георги,
   За съжаление село Варвара е изключено за финансиране по програма „Развитие на селските райони“, тъй като е с развит масов туризъм!

 28. Борислав

  Здравейте,
  Имам притежавам семеен хотел 10 спални в село Малък Поровец, община Исперих. Построен на фаза груб строеж с изграден басейн и терасиран двор.
  Може ли да кандидатствам по някоя програма, с която да се подпомогне завършването му?

  1. Ивайло

   Здравейте Борислав,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Исперих е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 29. ВАЛЕНТИНА

  Здравейте,
  имам земя в село Маслиново (3 декара), област Хасково. Мога ли да кандидатствам по мярка 312 Посторяване на къща за гости или семеен хотел. Желанието ми е да развия селски туризъм.

  1. Ивайло

   Здравейте Валентина,
   Исканата от вас дейност не може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като село Маслиново попада под обхвата на община Хасково, която не е сред приоритетните за програмата. За да сте допустим кандидат по програма, дейността трябва да се развива под обхвата на следните приоритетни общини за област Хасково, а те са както следва: Ивайловград, Любимец, Маджарово, Минерални бани, Свиленград, Симеоновград, Стамболово, Тополовград, Харманли

 30. руско георгиев

  Имам място в с.Кликач общ.Карнобат.Имам идея да направя къща за гости.Размера на инвестицията ще бъде около 30 000 евро.Колко щеструва изготвянето на примерен проект и бизнес план?
  Благодаря предварително за евентуално полученият отговор.

  1. Ивайло

   Здравейте Руско,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Карнобат е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 31. silviya

  Zdraveite, interesuvam se dali moje da se kandidatstva po programa .za izgrajdaneto na seemen hotel v turisticheskiq grad Zlatogad

  1. Ивайло

   Здравейте Силвия,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Златоград е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 32. Вальо

  Здравеите от Благоевград съм имам парцел до ЮЗО 440кв искам да направя хотел но нямам средства какво да направя дали може да кандидатствам по проект

  1. Ивайло

   Здравейте Вальо,
   Исканата от вас дейност не може да бъде финансирана при положение, че дейността се развива от обхвата на община Благоевград. За да сте допустим кандидат по програма трябва тя да се развива под обхвата на следните приоритетни общини за област Благоевград, а те са както следва: Банско, Белица, Гоце Делчев, Гърмен, Кресна, Петрич, Разлог, Сандански, Сатовча, Симитли, Струмяни, Хаджидимово, Якоруда

 33. Петър

  Здравейте имам 700 кв.метра в местността Циговчарк в района на община Батак. Мога ли да кандидатствувам по мярка 312 за изграждане на къща за гости.

  1. Ивайло

   Здравейте Петър,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони, тъй като община Батак е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 34. Петър

  Здравейте в село дабравите Община Белово област Пазарджик можели да кандидатствам по мярка 312 за изграждане на семеен хотел .

  1. Ивайло

   Здравейте Петър,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Белово е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 35. Григор Йорданов

  Здравейте, собственик съм на малък мотел в община Свищов, с.Горна Студена. Възможно ли е да кандидатствам по програма „Развитие на селските райони“. В тази, която беше до 2013г. не влизахме като район, но се говореше че и нашата община ще има възможност от 2014г., има ли някаква информация вече?
  Благодаря!

  1. Ивайло

   Здравейте Григор,
   За съжаление все още не мога да Ви кажа 100% дали през новия програмен период ще може да се кандидатства, тъй като самия Свищов не е сред приоритетните за програмата.

 36. Яна

  Здравейте,

  Имам семеен хотел в гр. Самоков, груб строеж.
  Бих ли могла да кандидаствам по някоя от програмите на ЕС, за да бъде довършен.

  Благодаря

  1. Ивайло

   Здравейте Яна,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана поп програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Самоков е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 37. Денислав

  Здравейте,

  Имам парцел в гр. Правец.
  Искам да построя комплекс от малки къщи за гости (общо 1000кв.м.).
  допустимо ли е участие в програмата за „Развитие на селските райони?
  Поздрави.

  1. Ивайло

   Здравейте Денислав,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансиране по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Правец е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 38. Иво Ивов

  Здравейте. Мога ли през този програмен период да кандидатствам за изграждане и оборудване на хранителен магазин и къща за гости съгласно всички условия в село Бабинци , община Тетевен . Благодаря предварително .

  1. Ивайло

   Здравейте Иво,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Тетевен е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 39. Boryana

  Здравей Ивайло искам да попитам село Антон софийско дали е включено в програмата „Развитие на селските райони“?

  1. Ивайло

   Здравейте Боряна,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Антон е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 40. ВАСИЛЕНА

  Може ли да кандидатстваме за къща за гости във Велинград по програма за европейско финансиране.Къщата е изградена и остават довършителни работи и обзавеждане. Още едино питане: Може ли да се кандидатства за европейско финансиране фирма доставчик на интернет услуги и цифрова телевизия в гр. Велинград

  1. Ивайло

   Здравейте Василена,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Велинград е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 41. Стойчо

  Здравейте!
  Притежавам изградена монолитна къща, с оставащо обзавеждане и довършителни дейности в село до гр. Ихтиман, обл. София. Бих искал да попитам, възможно ли е да кандидатствам за къща за гости по програма за европейско финансиране?

  1. Ивайло

   Здравейте Стойчо,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Ихтиман е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

Не можете да коментирате тази публикация.

Затвори