ИНФО КУТИЯ

Проект: „Изграждане мултифункционален спортен комплекс“
Компания: „АЛМА ЛИДЕР“ ЕООД
Финансов донор: Мярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Програма за развитие на селските райони
Стойност: 418 844.98 лв.
Субсидия: 254 245.54 лв.
Етап: Завършен. Въведен в експлоатация.

Проектът е реализиран от екип на „ЕНПРОМ“ ЕООД, с водещ консултант Ивайло Здравков

Име на проекта

„Изграждане мултифункционален спортен комплекс” на Алма Лидер ЕООД

Какви бяха целите

Изграждане на спортен комплекс от два тенис корта, административна сграда, фитнес, зала за групови занимания и спортен бар.

Как подходихме

Подготовката на проекта ни отне доста време. Проекта на практика беше изграден наполовина и трябваше да се довърши. Започнахме с прехвърлянето на цялата проектна документация по проекта на новосъздадената фирма. Цел беше да входираме в първите прозорци на 2009-та година, което не се случи.

Какви трудности срещнахме

Трудностите дойдоха след одобрението на проекта. Договорът с РА трябваше да се преанескира няколко пъти във връзка с регистрация на дружеството по ДДС и намаляване на субсидията. След отчитането на проекта, ДФЗ направи неправомерна редукция на плащането, което беше успорено от консултантите по проекта и плащането на бенефициента беше възстановено.

Какво постигнахме

Проекта е напълно завършен и въведен в експлоатация. Собствениците се радват на успешен бизнес и добри доходи. Надяваме се, че новият Григор Димитров ще бъде възпитаник на тази тенис школа.

ИМАТЕ ВЪПРОС? ПИШЕТЕ НИ!

This Post Has 93 Comments

 1. Илиан Иванов

  Здравейте,

  интересуваме дали има някаква програма, по която може да се отвори фитнес комплекс, някъде на територията на София.

  Поздрави,
  Илиан

  1. Ивайло

   Здравейте Илиян,
   Исканата от вас дейност няма как да бъде финансирана на територията на град София.

 2. Севдалин

  Здравейте имам парцел 2,5 дек. В гр. Габрово. Искам да попитам имам ли възможност да кандидатствам за финансиране за изграждане на мини футболно игрище .
  Благодаря

  1. Здравейте Севдалин,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за област Габрово, а те са както следва: Дряново, Севлиево, Трявна

 3. ivaskorect

  Здравейте !Ние сме малка строителна фирма в малко село включено в списъка за финансиране по мярка 312.Имаме идея за малък спортен комплекс със тенис корт,мини игрище за футбол,административна сграда с бар и фитнес.Какви са вероятностите този комплекс да се случи?Благодарим ви.

  1. Ивайло

   Здравейте,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 4. Петина

  Здравейте,
  Искаме да реновираме стара къща, която да се ползва като къща за гости или семеен хотел. Предполагам, че има и историческо значение като паметник на културата (това трябва да го проверя допълнително).
  Въпроса ми е дали има и дали може да се кандидатства по две мерки – за селските райони и евентуално по такава за историческото наследство.
  Колко от сумата на проекта трябва да имаме и дали може да е налична под формата на банкова гаранция?

  1. Ивайло

   Здравейте Петина,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива на територията на приоритетна община за програмата. Тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310

   При взимане на авансово плащане, което е в размер на 50% , трябва да бъде осигурена банкова гаранция и/или две фирми гаранти пред фонд земеделие.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 5. Петина

  Преди да дойда при Вас (за да не Ви губя времето) бих искала да съм на ясно с какво разполагам – имущество ,средства, изисквания и т.н.,
  Видях общините и съм ОК с местоположението. Въпроса ми е следния:
  1. Самоучастието как се доказва – само с банковата гаранция или има още изисквания? Питам, защото те първа ще създаваме фирма с такава дейност и ще ми се наложи ли да пренасочвам средства от др. дейност в тази?
  2. Кога се отказва финансиране?
  3. До колко време след подаването има отговор за одобрение на и съответно би имало финансиране?
  Благодаря предварително!

 6. Ивайло

  Здравейте Петина,

  Няма как в един пост да Ви опиша всичко! За повече и по подробна информация заповядайте при нас.

 7. Жаклина Иванова

  Здравейте, искам да попитам дали можем да участваме за някаква Европейска програма за изграждане, оборудване и стартиране на ветеринарна лаборатория намираща се на парцел в кв. Кольо Ганчев, гр. Стара Загора?
  Благодаря Ви предварително!

  1. Ивайло

   Здравейте Жаклина,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива на територията на приоритетна община за област Стара Загора, а те са както следва: Братя Даскалови, Гурково, Гълъбово, Мъглиж, Николаево, Опан, Павел баня, Раднево, Чирпан

 8. Ани

  Здравейте! Занимаваме се с обучение по тенис на корт в София, но нямаме собствена база. Има ли вариант, по който да се кандидатства за финансиране изграждането на малка тенис-база?
  Благодаря предварително!

  1. Здравейте Ани,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за програмата. Тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310
   Ние имаме подобни проекти вече реализирани! Вижте тук: http://enprombg.com/references
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 9. Elena Shamkalova

  Здравейте!Казвам се Елена Шамкалова.Имам земеделска земя с площ 2 декара.Може ли да се финансира проект за изграждане на ферма за пчели?
  Благодаря предварително!

  1. Ивайло

   Здравейте Елена,
   Може да се финансира по програма „Развитие на селските райони“
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 10. Гери

  Здравейте!
  Имам работещо лятно заведение.Идеята ми е да го направя целогодишно ,като към него изградя детски център.Малкото градче в ,което живея попада в селски район,но петното на което ми е разположено заведението е със статут публична общинска собственост.Въпросът ми е може ли исканата от мен дейност да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ -Подмярка 6.4″Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности“?Благодаря!

  1. Ивайло

   Здравейте Гери,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че имате учредено право на строеж за поне 6 години към дата на подаване на проекта.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 11. Антон

  Здравейте,
  в процес на придобиване сме на помещение, което ще се използва за стоматологична клиника / като идея е да има насоченост,основно към децата /. Обектът се намира в София, дали можем да участваме по някоя Европейска програма за оборудването и довършителните? Благодаря предварително.

  1. Ивайло

   Здравейте Антон,
   Исканата от вас дейност не може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община София не е сред приоритетните за програмата, а тя основа за исканата от вас дейност. За да сте допустим кандидат по програма тази дейност трябва да се развива под обхвата на следните приоритетни общини за област София, а те са както следва: Антон, Божурище, Ботевград, Годеч, Горна Малина, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Златица, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Костинброд, Мирково, Пирдоп, Правец, Самоков, Своге, Сливница, Чавдар, Челопеч

 12. Орлин

  Здравейте.
  Имам следния въпрос.Тъй като искам да кандидатствам по Европроект ,но лично аз не съм компетентен в тази област,ще ми бъде ли назначен екип ,който ще ми помогне в изготвянето на проекта или аз лично,трябва да намеря човек на който да заплатя съответна сума за да ми бъде изготвен проека?И след това вече,след като вие го разгледате ,примерно ще дадете оценка дали е готов?
  Изобщо има ли възможност отпуснатите средства да покрият и този разход?
  Ако да- кога се заплаща на този,който изготвя проекта – преди, по време на изготвянето или след одобрението му ?
  Благодаря

  1. Здравейте Орлин,
   Проекта се подготвя от нас, като ние Ви подготвяме цялостната документация, като Вие си вадите основната такава.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 13. Иван

  Здравейте,

  Мога ли да отворя хранителен магазин в малко градче включено в списъка за финансиране по мярка 312? Благодаря.

  1. Здравейте Иван,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 14. Павел

  Здравейте ,
  Бих искал да попитам , би ли могло да се получи финансиране за Мини-Футбол игрище на територията на гр.Севлиево , и в какъв % от сумата би било то евентуално ? И ако може да ми кажете по тел ли да се свържем с вас или на място в София?

  1. Ивайло

   Здравейте Павел,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансирана по програма „Развитие на селските райони“. Финансирането по програма е 70%, като имате 30% самоучастие .
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 15. Димо Димитров

  Притежавам парцел 2500 кв. м в гр. Божурище, обл. София. Мога ли да кандидатствам за финансиране за строеж на складова база ?

  1. Ивайло

   Здравейте Димо,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Божурище е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!, тъй като няма как в един имейл да Ви обясня всичко. Моля само да ни уведомите поне един ден предварително.

 16. Георги

  Здравейте!
  Интересувам се дали има програма, по която може да се отвори фитнес в град Пловдив?

  Поздрави!

  1. Ивайло

   Здравейте Георги,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана единствено по програма „Развитие на селските райони“ , при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за област Пловдив, а те са както следва: Брезово, Калояново, Карлово, Кричим, Куклен, Лъки, Марица, Перущица, Първомай, Раковски, Родопи, Садово, Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисаря
   В самия град Пловдив няма как да се финансира.

 17. Минков

  Здравейте,
  интересувам се дали мога да получа финансиране за изграждане на закрит/и тенис корт/кортове в град Плевен или евентуално в близките села, които са на територията на други общини? Какви са изискванията за бенифициента, като юридическа стойност – спортен клуб, ООД, ЕТ, ЕООД, ДЗЗД, история на фирмата, може ли с новорегистрирано юр. лице ….? Има ли разлика дали е в рамките на града или е по-добре да е в „Селски райони“?

  Благодаря предварително!
  Поздрави!

  1. Ивайло

   Здравейте г-н Минков,
   Заповядайте при нас за повече и по подробна информация, като ни уведомите поне един ден предварително, тъй като няма как в един имейл да Ви обясня всичко!

 18. Plamena

  Здравейте Ивайло, искам да попитам дали може да се финансира подобен тип изграждане на комплекс на територията на община Несебър… Благодаря

  1. Ивайло

   Здравейте Пламена,
   Тази дейност би могла да се финансира по програма „Развитие на селските райони“, тъй като не е дейност свързана с туризма.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 19. Евгения

  Здравейте! Интересува ме има ли програма по която мога да отворя частна занималня /детска градина за деца на възраст 1-5г в град Русе. Благодаря а информацията

  1. Ивайло

   Здравейте Евгения,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на следните приоритетни общини за облст Русе, а те са както следва: Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле, Ценово
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 20. кирил

  здравейте , имам автосервиз който има нужда от до изграждане и оборудване.Бих ли могъл да кандидатствам по програма за развитие на селските райони, с възможност за авансово плащане.Намира се на село от територията на община Петрич , Благодаря

  1. Ивайло

   Здравейте Кирил,

   Исканата от вас дейност би могла да се финансира по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Петрич е сред приоритетните за програмата.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 21. Елена Тренчева

  Здравейте, може ли да се кандидатства по проект за изграждане на спортен комплекс в село Бараково, Община Кюстендилска и по-добре ли е ако бенефициента е тенис клуб – тоест Юридическо дружество с нестопанска цел?
  Благодаря!

  1. Ивайло

   Здравейте Елена,

   Исканата от вас дейност би могла да се финансира по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Кочериново е сред приоритетните за програма. По добре е са се кандидатства, като дружество а не като НПО.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 22. Александър Демиров

  Здравейте имам къща в село Средец общ.Неделино обл.Смолян и искам да попитам може ли да канидаствам по-прогрмата за развитие на сеслките реони „къща за гости ‘

  1. Ивайло

   Здравейте Александър,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Неделено е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 23. Снежана

  Здравейте, може ли с европейски средства да бъде финансиран детски шахматен клуб на територията на гр. София? Говорим и за деца със СОП.

  1. Ивайло

   Здравейте Снежана,
   Ние се занимаваме основно с инвестиционни проекти и за съжаление няма да можем да Ви помогнем.

 24. Ивайла

  Здравейте,
  Интересувам се от изграждането на конна база в селски район, която да служи за обучение на деца и възрастни. Въпросът ми е дали мога да бъда финансирана от някоя европрограма?

  1. Ивайло

   Здравейте Ивайла,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансира по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхата на приоритетна община за програмата. Тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 25. михаил

  Здравейте, искам да попитам за да се кандидатства за реставрация или ново изграждане на къща за гости на територията на община трявна трябва ли къщата да е на едно физическо лице. И възможно ли е съфинансирането на игрище за падъл тенис на територията на община трявна.

  1. Ивайло

   Здравейте Михаил,
   Исканите от вас дейности биха могли за да се финансират по програма „Развитие на селските райони“, тъй като няма как в един пост да Ви обясня всичко, моля заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 26. сунай

  здравейте, г-н здравков искам да попитам възможно ли е финансиране на къща за гости в град дулово ,област силистра.

  1. Ивайло

   Здравейте Сунай,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Дулово е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

  2. Ивайло

   Здравейте Тодор,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Дулово е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 27. тодор

  здравейте, възможно ли е финансиране на къща за гости в град дулово област силистра по мярка 6.4

 28. Димитрова

  Здравейте,
  интересувам се дали мога да получа финансиране за изграждане и оборудване на фитнес зала в село Тополи обл.Варна?

  1. Ивайло

   Здравейте Димитрова,
   Не може да кандидатствате по програма „Развитие на селските райони“, тъй като селото попада под обхвата на община Варна, която не е сред приоритетните за програмата.
   За да сте допустим кандидат исканата от вас дейност трябва да се развива под обхвата на приоритетна община за област Варна, а те са както следва: Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни Чифлик, Дългопол, Провадия, Суворово

 29. Елена Бенчева

  Здравейте!
  Интересува ме дали мога да получа финансиране по европейски програми за изграждане на футболно игрище и закрит тенис-корт в кв.Дружба в гр.Плевен.

  Благодаря!

  1. Ивайло

   Здравейте Елена,
   Подобна инвестиция би могла да се финансира по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за област Плевен, а те са както следва: Белене, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Кнежа, Левски, Никопол, Пордим, Червен бряг

 30. Богдан

  Здравейте,
  интересувам се дали мога да получа финансиране за изграждане и оборудване на фитнес зала в село Браниполе обл.Пловдив?

  1. Ивайло

   Здравейте Богдан,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансира по програма „Развитие на селските райони“,, тъй като община Родопи е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително. Имайте предвид, че имам офис в град Пловдив, където може да направите среща за повече и информация. Моля само да се свържете с нас поне един ден предварително за да може да се уговори ден и час за среща.

 31. Деан

  Здравейте,

  Интересувам се какви са възможностите за изграждане на изкуствено футболно игрище в малко населено място с община Свиленград ?
  Възможно ли е самата община или кметството в селото да участват по проект за това или трябва да е частна инициативата ?

  Благодаря ви предварително за отговора.

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Деан,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Свиленград е сред приоритетните за програмата. Може да се кандидатства, като частна инвестиция.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.
   Имайте предвид, че имаме офис в град Харманли, който може да посетите на място. Неговите контакти може да вземете от нашия сайт. enprombg.com
   Поздрави,

 32. Димитър

  Здравейте, бих искал да попитам възможно ли е да се финансира или съфинансира изграждане (на нови) или реконструкция (на изградени вече) мини – футболни игрища в град Хасково ? Благодаря предварително за отговора!

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Димитър,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за област Хасково, а те са както следва: Ивайловград, Любимец, Маджарово, Минерални бани, Свиленград, Симеоновград, Стамболово, Тополовград, Харманли
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 33. Тодор

  Здравейте! Може ли да се кандидатства по програмата за развитие на селските райони за отваряне на фитнес зала? Става въпрос за гр. Казанлък. Към коя част от материалното осигуряване може да бъде насоката – площ, интериор или оборудване. Проекта трябва да бъде от лицето на клуб (НПО) или частна структура. Ще съм ви благодарен, ако получа малко повечко информация в областта.
  Тодор

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Тодор,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за област Стара Загора, а те са както следва: Братя Даскалови, Гурково, Гълъбово, Мъглиж, Николаево, Опан, Павел баня, Раднево, Чирпан
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 34. Алекс

  Здравейте! Има ли европейска програма по която би могло да се финансира изграждането на спортна зала за бойни спортове в гр. Пловдив.Благодаря предварително!

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Алекс,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана основно по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 6.4, като обаче дейността трябва да се развива под обхвата на допустима община за област Пловдив, а те са както следва: Брезово, Калояново, Карлово, Кричим, Куклен, Лъки, Марица, Перущица, Първомай, Раковски, Родопи, Садово, Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисаря

 35. Георги

  Здравейте имам парцел 2 дек. В с. Старо село ,общ. Тутракан .Искам да попитам имам ли възможност да кандидатствам за финансиране за изграждане на мини футболно игрище и кой би ми помогнал с изготвянето на проекта . Благодаря

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Георги,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“. – Мярка 6.4 Тъй като няма как в един пост да Ви обясня заповядайте при, като ни уведомите поне един ден предварително за да може да изговорим всичко подробно.

 36. Здравейте, имаме малка фитнес зала в Сандански. До нас има помещение, което би било страхотно за разширяване на залата. Можем ли да кандидатстваме по някакъв проект за разширяване и оборудване на залата?

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Десислава,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по мярка 6.4 тъй като община Сандански е сред допустимите за програмата. Тъй като няма как в един пост да Ви обясня всичко заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 37. Михаил

  Здравейте, имаме място в гр.София дали е възможно финансиране за играждане на изкуствен терен и кафене към него.

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Михаил,
   За съжаление исканата от вас дейност няма как да бъде финансирана на територия на Град София, за да сте допустим кандидат дейността трябва да се развива на територията на допустима община за Област София, а те са както следва: Антон, Божурище, Ботевград, Годеч, Горна Малина, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Златица, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Костинброд, Мирково, Пирдоп, Правец, Самоков, Своге, Сливница, Чавдар, Челопеч

 38. Petya

  Здравейте, интересува ме има ли програма, която да финансира изграждане на спортен комлекс за деца в шумен

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Петя,
   Към момента няма програма, която да финансирана изграждане на спортен комплекс в град Шуман, тъй като общината е основен бенефициент за подобни дейности.

 39. Здравейте, интересува ме има ли програма, която да финансира изграждане на спортен комлекс във гр.Видин.

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Чавдар,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансира по програма за безвъзмездна помощ при положение, че дейността се развива под обхвата на допустима община за област Варна, а те са както следва: Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла – Варна, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни Чифлик, Дългопол, Провадия, Суворово

    1. Ивайло Здравков

     Здравейте отново,
     Простете за разминаването!
     За област Видин допустими общини са както следва: Белоградчик, Бойница, Брегово, Грамада, Димово, Кула, Макреш, Ново село, Ружинци, Чупрене

 40. Елиза

  Здравейте, интересувам се дали има програма за безвъзмездно финансиране на фитнес зала със зала за групови занимания за град Самоков?

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Елиза,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 6.4. Тъй като няма как в един пост да Ви обясня всичко заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 41. Здравейте, статутът на моята фирма е ДЗЗД. Регистрирана през 2007 г. Мога ли да кандидатствам за евро субсидии по мярка 6.4 за неземеделски дейности в селските райони. Мога да си разкрия клон, да си купя парцел. Единствено статутът на фирмата ме притеснява. Ще съм благодарна, ако ми отговорите компетентно. Поздрави!

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Валентина,
   Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по Мярка 6.4 от ПРСР . Тъй като няма как в един пост да Ви обясня всичко заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 42. Здравейте и ЧНГ! Интересува ме дали мога да кандидатствам по програма „Развитие на селските райони“ за изграждане на Мултифункционален спортен център. Теренът върху който искам да се изгради спортния център се намира в с. Ерден, община Бойчиновци. Благодаря!

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Радостина,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 6.4. Тъй като няма как в един имейл да Ви обясня всичко заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 43. Интересувам се от условията за финансиране на проект за игрище на тенис на корт за летни и и зимни условия на територията на гр. Видин и община В.идин.

  1. Ивайло Здравков

   На 7 декември приключи приема по мярка 6.4.1 от Програма „Развитие на селските райони“ за изграждане на спортни бази. Към момента няма отворена процедура за изграждане на спортен комплекс. При възможност ще качим информация в нашият сайт.

   Поздрави,

 44. Katerina

  Zdr interesuvam se dali ima programa za fitnes i kozmetichen salon v teritoriqta na gr. Belica obl. BLAGOEVGRAD

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Катерина,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 6.4.1- направление услуги. Приемат по тази процедура приключи на 7 декември миналата година. За момента не се предвижда повторно отваряне за тази година. Моля да следните нашият сайт за актуалните възможности за финансиране.

   Поздрави,

 45. Katerina

  Zdr, iskam da popitam dali ima programa za fitnes i kozmetichen salon na teritoriqta na gr belica obl. Blagoevgrad..

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Катерина,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 6.4.1- направление услуги. Приемат по тази процедура приключи на 7 декември миналата година. За момента не се предвижда повторно отваряне за тази година. Моля да следните нашият сайт за актуалните възможности за финансиране.

   Поздрави,

 46. Иван

  Здравейте, искам да попитам за село Ръжево Конаре, област Пловдив, община Калояново дали може да бъде направен проект за възстановяването на стадиона в селото, почти всички села в общината имат и функционират, та дали има такъв вариант?

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Иван,
   За да бъде направен стадиона, самата община трябва да кандидатства с проект за финансиране.

Вашият коментар

Затвори