За ЕНПРОМ

ЕНПРОМ е консултантска компания с многодишен опит в разработката и управлението на проекти по всички основни донорски програми. Зад името ЕНПРОМ стоят консултанти с над 10-годишен опит, натрупан през всички тези години с работа по едни от най – големите проекти, финансирани с европейски средства.

За нас няма казус, който да не можем да разрешим, като винаги на първо място сте Вие, нашите клиенти. От най – малкия до най – големия клиент, ние ценим всеки един от Вас и го обгрижваме така, както се обгрижва отроче! Защото Вие сте нашето семейство и като такова сте безценни!

Ние вървим заедно, рамо до рамо, в добри и тежки времена. Борим се със „зъби и нокти“ за нашите общи успехи. Няма сила, която да спре устрема към победата, която е заложена в нас.

Фокус ЕНПРОМ

Консултантска компания ЕНПРОМ е специализирана в разработването и управление на инвестиционни проекти с профил частни бенефициенти, общини и църковни настоятелства по различни донорски програми, действащи както на територията на страната, така и извън нея. Основен фокус са програмите „Развитие на селските райони“, „Конкурентоспособност“, „Аквакултури“, „Региони в растеж“, „Човешки ресурси“ и много други.

За основателя на ЕНПРОМ

Ивайло Здравков е създателят на каузата ЕНПРОМ. С над 12 години опит, с разработени и защитени стотици проекти. Председател на „Българска асоциация на бенефициентите по европейски програми“ – БАБЕП, член на работни групи към държавни и общински органи, както и редица неправителствени институции и организации.

„За мен ЕНПРОМ не е просто консултантска фирма, която се занимава с разработка и управление на проекти, ЕНПРОМ е кауза! През годините направих тази фирма да бъде „най-добрата бойна единица“, която не признава загуба. 

Ив.Здравков

Свържете се с нас

  This Post Has 164 Comments

  1. Aнита

   Прекрасно представяне на компанията! Мисля, че на всеки би му се приискало да работи при/с вас, след като го прочете!

  2. Лидия

   Когато екипа е добър и компетентен се постигат отлични успехи!

  3. NIKOLOVA

   ISKAM DA IZGRADIA DETSKA PLOSTATKA ZA DEZATA V SELO STRACIN .sELOTO E V POMORIISKA OBSTINA I NIAMA TAKAVA DORI V GRADINKATA NA CENTARA .OBSADIH PREDLOGENIETO SI S MAIKITE OT SELOTO I KMETA I GELANIETO STANA I TIYAHNO. zNAM ZA MYARKA 321 I 322 I ZA TO4KA TRETA NO PO LESNO STE MI E S VAS ZASTOTO ZNAETE UTAPKANIA PAT . STE POMOGNETE LI
   PRI KAKVI USLOVIA

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте г-жа Николова,

    Към момента Мярка 321 и 322 са изчерпани от към средства и най вероятно ще бъдат възобновени за следващия програмен период 2014 – 2020 ако до тогава не бъдат прехвърлени средства от други мерки към които няма голям интерес!

  4. NIKOLOVA

   FIRMATA E PREKRASNO PREDSTAVENA

  5. Ели Велкова

   Господин Здравков,в момента съм одобрена по програма за предприемчиви българи.Посещавам курс за водене на среден и малък бизнес.Идеята ми е за „Къща за гости“в с.Беласица общ.Петрич,Сумата,която се отпуска е до 20000лв.Ще може ли фирмата ви да ми помогне за документацията и колко ще ми струва от цялата сума?Благодаря Ви предварително!

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте Ели,

    Моля да ми предоставите самия бизнес план, като форма за да мога да Ви кажа колко ще Ви струва.

    Ние не следим посечената от вас програма, тъй като не представлява интерес за нас, но можем да Ви помогнем при подготовката на самия бизнес план,

  6. Ели Велкова

   Благодаря Ви господин Здравков,за отговора!Ще Ви пиша на електронната поща

  7. Марияна Николова

   Здравейте,

   Работя по проект за оборудване на информационно-туристически център. Мога ли да ползвам финансиране по европейска програма за култура.

   Предварително Ви благодаря за съдействието.

   С уважение
   Марияна Николова

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте Марияна,
    Ние работим основно с проекти в бизнес сферата и не работим по проекти в социалната и културна сфера.

  8. ЛИЛИ

   Много добър екип! Очарована съм от стила на работа на тези млади и амбициозни момчета!
   Успех момчета! Бъдете винаги така отзивчиви към работата си!
   Желая късмет и здраве!

  9. nasko

   искам проект млад фермер за колко време се изготвя и колко струва мерси за информациата

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте Наско,

    Обърнете се към звената на ДФЗ, тъй като ние не работим по „Млад фермер“

  10. Павлин

   Здравейте колеги!Живея и работя в едно прекрасно и китно селце във Врачански балкан.Имам малък бизнес – хранителни стоки но искам да разширя със производство на сладки, пасти и торти както и да закупя малка и кокетна къща която да реализирам в къща за гости, отдих и селски туризъм.По какво направление и мярка е най-добре да се насоча както и финансирането на замислената идея?Трябва ли да разполагам със някакви финансови средства?Защото аз ако ги имах, нямаше да се прибягвам до ЕС. 🙂
   Благодаря за хубавия сайт и положителното настроение което лъха от него и Вас!Успех на всички!

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте Павлин,

    Исканите от вас дейности са различни, което означава, че трябва да се мисли в посока на два отделни проекта, тъй като няма как да се обединят в един проект.
    Имайте предвид, че при всички случай ще Ви трябват средства за предварително направени разходи, като няма как да се мине без тях. Ако дадем за пример „къща за гости“, то Вие имате проектиране, съгласуване и т.н., което ще Ви струва някакви средства на един предварителен етап, който е до входиране на проектната документация.

  11. жулиета

   Здравейте.Живея в гр.Белослав обл Варна.Много ми се иска да успея да осъществя мечтата си за ВЕИ.Разполагам със сграда на която покрива и е 400 кв.м.Е ли е възможно да кандидатстваме по мярка 311 за развитието на селските райони и колко ще ми струва всичко.

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте Жулиета,

    Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311 за исканата от вас дейност, тъй като община Белослав е сред приоритетните за програмата.

    Имайте предвид, че Фотоволтаична централа до 30 кв. изисква площ около 500 кв.м.
    Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално

    За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

  12. Ивелина

   Здравейте,

   Живея във Варна и разполагам със сграда на която покрива й е повече от 500 кв.м.
   Моля, кажете ми дали мога да кандидатствам по някоя от програмите за финансиране изграждането на фотоволтаична централа.

   1. Здравейте Ивелина,

    За съжаление на територия на град Варна няма как да кандидатствате с проект за финансиране по програма за безвъзмездно подпомагане за изграждане на ФВЦ. За да сте допустим кандидат Вие трябва да се ориентирате към някоя от приоритетните общини Варна, а те са както следва: Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни Чифлик, Дългопол, Провадия, Суворово

  13. Христина

   Здравейте!
   Искам да направя цех за бутилиране на вода- минерална изворна и трапезна
   Искам да реализирам идеята си в гр.Павел баня .
   Допустима ли е такава инвестиция за финансиране по ПРСР?
   Нямам архитектурен проект.
   Бих ли се справила с подготовката на документите за новия прием до края на 2012г. и какъв ориентировъчен финансов ресурс ми е необходим за да ползвам вашата помощ?

   1. Ивайло

    Здравейте Христина,

    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ Мярка 311, тъй като град Павел Баня е сред приоритетните за програмата.
    Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.

    За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

  14. Христина

   БЛАГОДАРЯ!
   Моля уточнете според вас ще се справим ли с подготовката за краткия срок с който разполагаме?

  15. Ирена

   Здравей те ,
   имам парцел от около 3 декара в община Раднево интересувам се дали бих могла да кандидатствам за финансиране по програмата за безвъзмездно подпомагане изграждането на ФВЦ.
   Благодаря предварително!

   1. Ивайло

    Здравейте Ирена,

    Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311 за исканата от вас дейност, при положение, че посечената от вас земя попада в урбанизирана територия (населено място) и има изградена постройка върху имота, както и абонатен номер към съответното енерго дружество.
    Моля прочете следния материал: http://finansirane.eu/?p=3258

  16. Ивайло

   Здравейте отново,

   Имайте предвид, че подготовката на проектната документация отнема поне няколко месеца, което означава, че сега ще започне подготовката и самия проект ще се входира на следващия прием, който се очаква да бъде първото тримесечие на следващата година.

  17. Ирена

   Здравейте Ивайло,
   мерси за бързия отговор. Отностно парцелът, той граничи с околовръстния път на града, но по предназначение се води земеделска земя, в блоизост до него има трафопост ако това е от значение. Имали някакви опции в този случай?

  18. Ивайло

   Здравейте отново,

   Земята трябва да е в урбанизирана територия! Във вашия случай това е проблем спрямо изискванията на новия закон за ВЕИ.

  19. Галин

   Здравейте г-н Здравков искам да попитам можете ли да се заемете с подготовката и документацията на един такъв проект, говоря за къща за гости която ще бъде разположена върху площ от 5,000дек. на които предстои смяна предназначението понеже са земеделска земя, които пък същевременно са част още 20,000 дек.,относно това имам доста идеи понеже площа и теренът ми позволяват но силите и средствата няма да ми стигнат за това се обръщам към вас пък евентуално успеем заедно,става въпрос за това че теренът ми е горист и е приятно разчупен от което ми идват и много идеи особено ако имаш виждане за нещата как да се получат.
   ПОЗДРАВИ: Галин Нишков

   1. Ивайло

    Здравейте Галин,

    Можем да се заемем с такъв тип проект но ми трябва повече информация за него.

    Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.

    За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

  20. Галин

   Благодаря за бързия отговор ще дойда при вас най вероятно в началото на август месец,видях че имате офис и във Шумен това е много удобно за мен.
   ПОЗДРАВИ:
   Г.Нишков

  21. Ангел Стоев

   Здравейте,искам да разбера дали в село Тополи дол община Пазарджик може да се изгради ФВЦ.благодаря

   1. Ивайло

    Здравейте Ангел,

    Тъй като село Тополи дол попада под обхвата на община Пазарджик Вие не може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311 за исканата от вас дейност.

  22. kremena

   Zdraveite, izgotvjte li biznes proekti po operativnata programa ot DbT BG051PO001-1.2-01′

   1. Ивайло

    Здравейте Кремена,

    За съжаление ние не работим по тази програма!

  23. Христина

   Здравей Ивайло,
   Моля те дай ми информация -на titapetrova@dir.bg възможно ли е да се закупи от вас само фирма
   регистриран зем производител с цел кандидатстване по м. 311. колко ще струва това

  24. Севдалин Мизов

   Собственик съм на две масивни сгради с двускатен бетонов покрив с обща площ 1400м2 и незастроено място от 2000м2 находящо се в регулация предвидено за промишлено строителство.По 311 мярка от ПРСР каква субсидия мога да ползувам и колко киловата мощност може да се изгради на тази площ. Сградата е ориетирана по дължина северо-изток и юго-запад.Споздрав Севдалин Златоград.

   1. Ивайло

    Здравейте Севдалин,

    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311, тъй като община Златоград е сред приоритетните за програмата.
    Към момента може да се кандидатства за присъединяване на централата ако тя е изградена на покрив и/или фасадна конструкция. На посочената от вас площ може да бъде изградена централа д0 200 кв.

    Ние от своя страна можем да Ви помогнем, като Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.
    За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

    Поздрави,

  25. Анонимна

   Как да се свържем с вас? Дайте телефон за контакт.

   1. Ивайло

    Здравейте отново,
    Нашите координати може да видите в сайта на КОНТАКТИ

  26. Тянкова

   Здравейте,
   Работя в областта на административните услуги, ръководейки от няколко години ЕТ. Имам идея за създаване на туроператорска фирма, предвид на квалификацията ми, опита и придобитите умения в настоящата ми дейност. За да разработя дейността на фирмата по начина, който планирам, са ми необходими повече средства от тези, с които разполагам. Същестува ли финансиране за този вид дейност- създаване на туроператорска фирма и ако отговорът е да, какво следва да направя? Благодаря предварително.

   1. Ивайло

    Здравейте г-жа Тянкова,

    За съжаление исканата от вас дейност не може да бъде финансирана по програма за безвъзмездна помощ, тъй като не попада под обхвата на приоритетите.

  27. БОРИСОВА

   Здравейте,
   Притежавам къщи в град Вършец и село Спанчевци общ.Вършец .Мога ли да кандидатствам за къща за гости за поне една от двете и по какъв начин.

   1. Ивайло

    Здравейте г-жа Борисова,

    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311, тъй като община Вършец е сред приоритетните за програмата, всичко което е под нейния обхват е приоритетно за финансиране.

    Ние от своя страна можем да Ви помогнем, като Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.

    За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

    Поздрави,

  28. angelova

   Здравейте , бих искала да кандидатствам по програма развитие човешки ресурси , като фирмата ми се занимава с търговия на едро и дребно с електро домакински уреди , имаме магазина мрежа в страната и изграден интернет магазин – който от своя страна искам да обновя и развия по възможност с някоя евро програма. Магазините ни се намират в различни части на страната в по малки градове и склад в гр Плевен . Като длъжности които имаме са – служител -склад ,шофьори , сервизни техници, офис персонал , продавач консултанти.
   Благодаря предварително за вашият отговор!

   1. Ивайло

    Здравейте г-жа Ангелова,

    Към момента по ОП РЧР е отворена само схемата за безопасен труд. По нея може да закупите предпазно облекло, да направите инвестиции в предпазни СМР по обектите и да обучите персонала на мерки за трудова безопасност. Следващата година се очаква да отвори програма за обучение на вашия персонал.

    Относно другата ви идея за модернизация на сайта към момента ще трябва да го реализирате със собствени средства.

  29. Александра Александрова

   Здравейте, искаме да кандидатстваме по програма регионално развитие „Зелена и достъпна градска среда“, за едно селце в община Сандански.В частност сме се насочили към изграждането на детски площадки и места за отдих.Възможно ли е да това да се случи и при какви условия?

   1. Ивайло

    Здравейте Александра,

    За да се кандидатства по програма „Регионално развитие“ бенефициент трябва да бъде общината, което е допустима като бенефициент, като в нейния проект са включени исканите от вас дейности.

  30. Мариана

   Здравейте,господин Здравков!Имам идея от доста време за реконструкция и подобрение на съществуваща сграда в дом за стари хора.Бих се радвала да ми разясните по коя мярка и преди това дали е възможно да кандидатствам за безвъзмездно финансиране.Общината е Мездра ,а сградата се намира в село от общината.Благодаря Ви предварително!

   1. Здравейте Марияна,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311, тъй като община Мездра е сред приоритетните за програмата. Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А – Я

  31. Десислава Иванова

   Здравейте, искам да направя къща за гости в с.Росно , общ. Златарица, обл. Велико Търново , мога ли да кандидатствам по европейска програма и по коя мярка ? И още нещо , проблем ли е ако къщата която искам да обновя не е моя , т.е. мога ли да я закупя с цел развитие на селският туризъм ?Благодаря 🙂

   1. Ивайло

    Здравейте Десислава,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311/312, тъй като община Златарица е сред приоритетните за програмата. Що касае къщата, то тя трябва да е собственост на формата, кандидатка и/или да има направено преотстъпено право на ползване за поне 10 години.

  32. Зорница Андонова

   Здравейте,
   Със съпруга ми искаме да кандидатстваме по мярка 312 за построяване на къща за гости в община Кюстендил. Бих искала да Ви попитам дали може да ми дадете ориентировачна цена за изготвяне на бизнес план от Вас?

   1. Здравейте Зорница,
    Вие може да кандидатствате по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива на територията на приоритетна община за област Кюстендил, а те са както следва: Бобов дол, Бобошево, Кочериново, Невестино, Рила, Сапарева баня, Трекляно
    Ние Ви предлагаме цялостно консултиране, а не подготовка на бизнес план, това е най – малкото, което можем да направим. Моля заповядайте при нас за повече и по подробна информация.

  33. Росица

   Здравейте, искам да направя студио за масаж в гр. Нови пазар и може ли да кандидитсвам по европейска програма? Благодаря!

   1. Ивайло

    Здравейте Росица,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311/312, тъй като община Нови Пазар е сред приоритетните за програмата.

  34. Алек Колев

   Здравейте,бих искал да ви попитам дали може да кандидатствам по някоя европейска мярка за развитие на селските райони в село Басарбово област Русе. Става дума,че искам да отворя шивашки цех ?

   Благодаря предварително !

   С уважение : Алек Колев

   1. Ивайло

    Здравейте Алек,
    За съжаление исканата от вас дейност не може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ , тъй като село Басарбово попада под обхвата на община Русе, която не е сред приоритетните за програмата.

  35. Иванка Иванова Христова

   Искам да направя цех за еко-пелети-брикети в с.Бресте община Червен бряг ,ще ползвам ли помощи от ЕС и колко максимум. Къде и към кого да кандидаствам ,кой може да ми съдейства при изготвяне на документацията и с какви собствени средства трябва да разполагам до отпускане на субсидия от ЕС. Имам действаща фирама ЕООД.

   1. Ивайло

    Здравейте Иванка,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, Мярка 123. Финансирането е 50%/50%, тоест половината е безвъзмездни средства.
    Ще са Ви необходими средства за подготовка на предварителните документи до входирането на проектното предложение (проектиране, съгласуване, правни, консултантски). Всички тези разходи са Ви признати и възстановими по програма, след като проекта Ви е одобрен за финансиране.
    В детайли няма как да Ви опиша всички необходими документи, моля заповядайте при нас за повече информация.

  36. Живко Желязков

   Искам да създам сафари разходка с джипове със пикник стоянка в община Аврен(Варненско).Местността е в близост до морето около 10-15 км.. мога ли да учавствам по европекска програма?

   1. Ивайло

    Здравейте Живко,

    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Аврен е сред приоритетните за програмата. Имайте предвид, че исканата от вас дейност за да бъде призната за селски туризъм, тези джипове трябва да са обвързани с друга туристическа дейност, тоест да има места за настаняване. В противен случай закупуването на автомобили няма да се третира, като селски туризъм, а просто като закупуване на превозни средства.

  37. Желязко Божков

   Здравейте,
   искам да направя ТИР Паркинг на Автомагистрала Тракия,имам парцел с отреден ПУП в землището на с.Трилистник,Община Марица,гр. Пловдив,мога ли да участвам към някоя от евро програмите.
   Благодаря.

   1. Ивайло

    Здравейте Желязко,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Марица е сред приоритетните за програмата.
    Моля заповядайте при нас за повече и по подробна информация!

  38. Яна Йорданова

   В момента разработваме студио за масажи в град Варна. Финансирано е по програма Развитие на човешките ресурси -„Подкрепа за предприемчивите българи „. Масажното студио е във Варна.
   Искаме да изградим малък балнеохотел или семеен хотел във Свети Константин и Елена край Варна , в град Варна или в Поморие.Моля Ви отговорете ми мога ли да кандидатствам за финансиране по европейска програма.Благодаря Ви предварително.

   1. Ивайло

    Здравейте Яна,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че исканата от вас дейност се развива под обхвата на приоритетна община за програмата. Тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310

  39. Петя

   Здравейте!
   Искам да попитам дали можете да ми помогнете да намеря програма,която да финансира пчеларския бизнес?

   1. Ивайло

    Здравейте Петя,
    Програмата, която може да финансира пчеларския бизнес се казва „Развитие на селските райони“. Моля уточнете за какво точно искате да кандидатствате.

  40. миглена

   Здравейте,
   искам да попитам дали в гара Лакатник мога да развия селски туризъм?Къде мога да кандидатствам по европейска програма?

  41. Ивайло

   Здравейте Миглена,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Своге е сред приоритетните за програмата.
   Ние от своя страна можем да Ви помогнем, като Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.
   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!
   Поздрави,

  42. Радостина

   Здравейте имам къща подходяща за селски туризъм. намира се в Старо село, общ Радомир. Може ли да кандидатствам по европейска програма за субсидия с цел преустройване и доизграждане? Благодаря!

   1. Здравейте Радостина,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Радомир е сред приоритетните за програмата.
    За повече и по подробна информация, заповядайте при нас!

  43. Радосвета

   Здравейте,искам да изградя спортна конна база с хотелска част на територията на община Карлово или Сопот, Пловдивска област.Имам завършено висше образование и курсове подходящи в тази сфера.Възможно ли е да участвам по някоя от програмите?

   1. Здравейте Радосвета,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като съответните общини са приоритетни за програмата.
    За повече и по подробна информация, заповядайте при нас!

  44. Кристина

   Здравейте

   Бих искала да попитам дали може да бъде финансиран проект за селски туризъм в или наблизо около с. Първенец, Пловдив. Благодаря!

   1. Здравейте Кристина,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Родопи е сред приоритетните за програма.
    Моля заповядайте при нас за повече и по подробна информация.

  45. Tsvetan

   Здравейте,
   Искам да питам дали мога да участвам по програма за изграждане на цех за пелети в община Гоце Делчев. Дали имам време да реагирам с подготовка на документи и ако е възможно да ме насочите към ваш сътрудник.

   1. Здравейте Цветан,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“. Към месец май – юни тази година се очаква да отворят мерките за входиране на проектите, което означава, че до тогава трябва да сме готови.
    За повече информация моля заповядайте при нас!

  46. Марина Гаджева

   Здравейте,
   От 1-ви октомври открих частна занималня за обучение на деца от 1-ви до 6-ти клас, ако може ще открия и за предучилищна възраст но /няма как да издавам удостоверение за записване за първи клас/.
   Въпроса ми е мога ли да получа европейско или държавно финансиране за тази дейност и как мога да получа разрешение за обучение в предучилищна възраст, като издавам необходимото удостоверение.
   Благодаря Ви

   1. Здравейте Марина,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива на територията на приоритетни общини за програмата. Тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310. По отношение на разрешителните няма как да Ви кажа, тъй като това не е в нашата компетенция.

  47. Кристиан Георгиев

   Здравейте!
   Искам да попитам има ли програма, която да финансира създаването на средно голям бизнес в град Харманли, област Хасково.
   Накратко голяма сграда в центъра на града , като в предната, лицева част ще бъде направен малък търговски център ( няколко магазина в различни сфери + кафене и детска площадка ) , а в задната част шивашки цех.

   1. Здравейте Кристина,

    Исканите от вас дейност може да бъдат финансирани по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Харманли е сред приоритетните за програма.

    За повече и по подробна информация моля заповядайте при нас.

  48. valentin zvezdov

   iskam da se zanimavam s jivotnovadstvo po koia programa moje da kandidatstvam finansirane za zakypyvane na jivotni

   1. Ивайло

    Здравейте Валентин,

    Закупуването на живи животни не е може да бъде финансирано по програма за безвъзмездна помощ. Може да кандидатствате за изграждане на ферма до „ключ“, без закупуването на живи животни.

  49. Мариян

   Здравейте, бих искал да попитам в новия програмен период община Шабла ще влиза ли в списъка с общини за подпомагане на туризма

   1. Ивайло

    Здравейте Мариян,

    Община Шабла, винаги е била приоритетна по програма „Развитие на селските райони“, самия град Шабла е изключен за финансиране за дейности свързани с туризма.

  50. Светлана

   Здравейте Ивайло,
   Живеем в местността Деривол до Враца. Извън регулация сме. Можем ли да кандидатстваме по програма „Развитие на селските райони“ за изграждане на малки къщи за отдих?

   1. Ивайло

    Здравейте Светлана,

    Ако въпросната местност попада под обхвата на приоритетна община за област Варна няма проблем да се кандидатства с проект за финансиране.

  51. Сани

   Здравейте,
   Имам къща в с. Лесидрен. Какви са възможностите за реставриране и обновяване по европейските програми. Какъв е процентът на собствените средства, с които се участва. Ако има такива те възстановяват ли се или не.
   Благодаря!

   1. Ивайло

    Здравейте Сани,

    Вие може да кандидатствате с проект за финансиране, тъй като община Угърчин е сред приоритетните за програмата.

    За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

  52. Пламен

   Здравейте!
   Става въпрос за град Монтана може ли да се кандидатства по някоя от програмите.Или накратко голяма сграда в центъра на града да бъде преустроена за търговски център и хотелска част.Благодаря!

   1. Ивайло

    Здравейте Пламен,
    Самия град Монтана не е сред приоритетните за програма „Развитие на селските райони“, която е основна за исканата от вас дейност. За да сте допустим кандидат по програмата, трябва да се ориентирате към следните приоритетни общини за област Монтана, а те са както следва: Берковица, Бойчиновци, Брусарци, Вълчедръм, Вършец, Георги Дамяново, Лом, Медковец, Чипровци, Якимово

  53. Петя

   Здравейте!
   По коя програма която стартира 2014 година може да се кандидадства за частна занималня на деца от първи до 8 клас, като се започне от нулата. Благодаря!

   1. Ивайло

    Здравейте Петя,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива на територията на приоритетна община за програмата. Тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310
    За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

  54. Атанас

   Здравейте г-н Здравков,
   Бих искал да знам има ли възможност по някоя от европейските програми да се финансира разширяване и модернизация на хранителен магазин намиращ се в гр. Котел.
   Благодаря!

   1. Ивайло

    Здравейте Атанас,
    Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Котел е сред приоритетните за програмата.
    За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

  55. Нура

   Здравейте,
   Искам да попитам дали мога да кандидатствам по европейски проект или държавен такъв, който да ми позволи реставрация на столична сграда с цел трансформиране в библиотека. Става въпрос за необитаваните и занемарени сгради, с които (за жалост) столицата е осеяна. Наскоро съобщиха за проекта ,, Арт квартал“ на София. Ще може ли повече информация.

   1. Ивайло

    Здравейте Нура,
    За съжаление ние се занимаваме основно с инвестиционни проекти и не можем да Ви помогнем в исканото начинание.

  56. Iskra

   iskam da znam dali moga da kandidadstvam po programa za razvitie na selskite rajoni v s.Bql izvor ob6ina Kardjali za postroqvaneto na ka6ta za gosti imam izgotven ptoekt blagodarq predvaritelno

   1. Ивайло

    Здравейте Искра,
    Ако имота попада под обхвата на община Кърджали не може да кандидатствате с проект за финансиране. За да сте допустим кандидат по програма трябва да се ориентирате към някоя от приоритетните общини за област Кърджали, а те са както следват: Ардино, Джебел, Кирково, Крумовград, Момчилград, Черноочене

  57. Пламен Георгиев

   Здравейте

   Бих искал да попитам дали може да бъде финансиран проект за селски туризъм в с.Свинарски дол община Габрово . Благодаря!

   1. Ивайло

    Здравейте Пламен,
    За съжаление към този момент няма как да се кандидатства, тъй като самото село попада под обхвата на община Габрово, която не е сред приоритетните за програмата. Сега през новия програмен период се очаква да може да кандидатстват села, които се намират под обхвата на не приоритетни общини, но към този момент не мога да потвърдя.

  58. Ивайло

   Здравейте Искра,
   За съжаление община Кърджали не е сред приоритетните за програма „Развитие на селските райони“ и Вие няма да може да кандидатствате с проект за финансиране. Сега през новия програмен период се очаква да може, но все още не мога да Ви кажа на 100%

  59. Елица Баждарова

   Здравейте. Видях че сте отговаряли на различни въпроси във форума и реших да ви пиша. Аз и приятелят ми сме решили да отглеждаме млекодайни овце на път сме да закупим земята за строене на обора и стадото с овцете. Моят въпрос е можели да кандидатствам по някоя от програмите, мислех си за мярка 112 и кога трява да го направя преди закупуването или след. Фефмата се намира в с. Церово област Пазарджик. Благодаря предварително за отделеното време!

   1. Ивайло

    Здравейте Елица,
    Моля да се свържете с нашия офис в Сливен, където се подготвят проекти по Мярка 112 – Млад фермер. Там ще Ви дадат пълна информация за всичко, което Ви е необходимо.

  60. Mihail

   Здравейте,бих искал да изградя фотоволтаична централа,въпроса ми е финансират ли се ВЕИ централи в настоящия програмен период?

   1. Здравейте Михаил,
    Към този момент е преустановен приема за проекти свързани с изграждането на фотоволтаични централи и не може да се кандидатства с проект за финансиране.

  61. Десислава Славова

   Здравейте! От Пазарджик съм и искам да кандидатствам по мярка 112. Към кого да се обърна?

   1. Здравейте Десислава,
    Моля да се свържете с нашия офис в Сливен за повече и по подробна информация за Мярка 112 – Млад фермер. Техните контакти може да вземете от нашия сайт.

  62. Галя

   Имам къща с двор и плевня,които искам да преустроя в къщи за гости.Намират се в малко село,общ.Севлиево.Какво трябва да направя и приоритетен ли е района за подпомагане(не мога да отворя списъка с районите).Започнала съм вече ремонта и ми е нужно незабавно съдействие.Благодаря предварително за отговор.

  63. Галя

   Притежавам къща,плевня и дворно място в малко село,общ.Севлиево.Искам да знам мога ли да кандидатствам по програма за развитие на селски туризъм,такава ми е идеята.Започнала съм ремонт и ми е нужно незабавно съдействие.Района подлежи ли на на подпомагане?Бл;агодаря за отговора

   1. Здравейте Галя,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Севлиево е сред приоритетните за програмата.
    За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

  64. Гоце Халев

   Здравейте.С брат ми наследихме парцел с две къщи в с.Огняново общ.Гърмен близо до гр.Гоце Делчев.Искаме да знаем можем ли да кандидатсваме по програма за селски туризъм?Идеята ние да направим къща за гости по-старата къща,която е на 100 години. Благодаря предварително.

   1. Ивайло

    Здравейте Гоце,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Гоце Делчев е сред приоритетните за програмата.
    За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

  65. Гоце Халев

   Здравейте.Кога и къде можем да се срещнем с вас?Колко ще ни струва консултацията. Благодаря предварително.

  66. Стоян

   Здравеѝте искам да ви питам към коя програма е по удачна за п4ели .мярка 112 млад фермер или „Развитие на селските райони“и каква е разликата между двете програми . Пчелите ми се намират в необлагодетелстван район

   1. Ивайло

    Здравейте Стоян,

    Моля да се свържете с нашия офис в Сливен, където се подготвят проектите по мярка 112 – Млад фермер за повече и по подробна информация. Техните контакти може да вземете от нашия сайт

  67. Наско

   Здравейте и от мен! Трябва ли да имам фирма за да кандидатствам по програма „Развитие на селските райони“ и ако е да правите ли регистрации на фирми

   1. Ивайло

    Здравейте Наско,

    По програма се кандидатства с фирма, така че е необходимо да се направи фирма, с която да се кандидатства с проект за финансиране.

    За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

  68. Ники

   Здравейте, трябва ли да имам някакъв начален капитал за да кандидатствам по програма развитие на селските райони

   1. Здравейте Ники,

    Зависимост от дейността ще са Ви необходими предварителни средства около 10 000 – 15 000 лева.

  69. цвети

   Здравейте,

   Интересува ме има ли ограничения за големината на фирмите, които могат да участват с проекти за финансиране в областта на Човешките ресурси

   1. Ивайло

    Здравейте Иво,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Гълъбово е сред приоритетните за програмата.
    За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

  70. Ivo

   Здравейте, намирам се в гр. Гълъбово, общ.Гълъбово и искам да знам дали на този етап мога да участвам в някоя от програмите, съответно коя?
   Благодаря

  71. Ivo

   Благодаря за информацията, но тази програма кога се отваря? Аз мислех , че е приключил приемът

   1. Ивайло

    Здравейте Иво,
    Ние влизаме в новия програмен период 2014 – 2020, където всички програми и мерки ще започнат отново.

  72. Ивайло

   Здравейте Цвети,
   Моля да конкретизирате въпроса, тъй като не мога да Ви отговоря!

  73. Йордан

   Здравейте Ивайло,

   имате ли представа кога ще излезе официална информация за новия програмен период 2014 – 2020 с конкретни програми и мерки? Вторият ми въпрос е има ли приоритетни общини сред тези, които се финансират по оперативна програма „Развитие на селските райони“? По-горе сте написали, че община Гълъбово е сред приоритетните – това значи ли, че има предимство друга в района, например Раднево или Павел Баня? Благодаря предварително!

   1. Ивайло

    Здравейте Йордан,
    Към месец март/април другата година се очаква да бъдат отворени прозорците за набиране на проектни предложения.
    За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

  74. Галина Даскалова

   Здравейте, Ивайло!
   Имаме прекрасна реновирана къща с 2 дка двор в кв. Стояновци, гр. Трявна, която е разположена току в гората и е с невероятен изглед. В двора има стара плевня, а също така мисля ,че бихме могли да купим и съседния двор с пустееща къща. Мечтата ми е да създам туристически и образователен център на това вълшебно място. Въпросът ми е дали община Трявна е приоритетна за европейско субсидиране и можем ли да се надяваме на помощ?
   С пожелание за много осъществени вдъхновяващи проекти и благодарност, Галя.

   1. Ивайло

    Здравейте Галина,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Трявна е сред приоритетните за програмата.
    За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

  75. Траян Минчев

   Здравейте,

   искам да закупя земя в село Изгрев, Варненско и да започна отглеждането на калифорнийски червей с цел производство на биохумус. По каква програма бих могъл да участвам за финансиране и къде мога да потърся консултация във Варна?

   1. Ивайло

    Здравейте Траян,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“

  76. stivi696

   Здравейте имам 500 метра място местността Владо Тричков община Своге.
   Искам да направя къща за гости 100 % да се захранва с зелена енергия.
   Подходящо ли е мястото , имам и П.У.П.

   1. Ивайло

    Здравейте Стиви,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Своге е сред приоритетните за програмата.
    За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

  77. Ивайло

   Здравейте Траяна,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“. За повече подробности моля заповядайте в нашия офис в град Варна.

  78. Гоце Халев

   Здравейте Ивайло! Извинявам се че не се обадих по-рано,но имах административни работи относно къщата в с.Огняново. Искам да попитам кога е възможна среща за уточняване на някои конкретни параметри по програмата. Благодаря за търпението.

  79. Камелия

   Здравейте, бих искала да развия дейност в областта на ресторантьорството, нямам фирма нито регистрация като земеделец или занаятчия, нито начален капитал.Бих ли могла да кандидатствам по някоя от програмите? Благодаря предварително! Как да се свържа с вас за повече информация и уточнения?За гр.Бургас и София.Още веднъж благодаря.
   Успешен ден!

   1. Ивайло

    Здравейте Камелия,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ , но при всички случай ще Ви е необходими първоначален капитал.
    За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

  80. гергана

   Здравейте,могали да кандидатствам по проекта млад фермер без да имам никакви средства.Единственото което имам и земя,изкаран курс за фермер и мнг.желание и амбиция за реализация,а и възможно ли е да отглеждам телета за износ тази програма позволявалиго.Благодаря и лек ден..

   1. Здравейте Гергана,
    За повече и по подробна информация моля да се свържете с нашия офис в град Сливен.
    Техните контакти може да вземете от нашия сайт.

  81. Христина

   Здравейте, искам да попитам дали мога на кандидатствам по проекта за развитие на селските райони с населено място село Свежен, община Брезово? Искам да построя къща за гости с капацитет 15 до 20 места.

   1. Здравейте Христина,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Брезово е сред приоритетните за програмата.
    За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

  82. радостина

   Здравейте,имам собствена сграда в гр.Пазарджик – бивша детска градина с двор ,бих искала да направя детски център.Има ли програма по която може да се кандидатства ?

   1. Здравейте Радостина,
    Исканата от вас дейност не може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като тя е основна за конкретната дейност. Самата община Пазарджик не е сред приоритетните за програмата.

  83. Ани

   Здравйте, имам идея за откриване на детски кът в гр. Петрич. Може ли да бъде финансиран чрез европрограми ?

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте Ани,
    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Петрич е сред допустимите за програмата и по конкретно мярка 6.4. тъй като няма как да ви обясня всичко подробно в един имейл заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

  84. Таня

   Здравейте,
   Имаме ферма за гъби „Шийтаке“, отглеждани върху дървени трупи. Фермата се намира в област Шумен. Знаем, че към момента няма отпуснати фондове за финансиране производството на тази гъби. Регистрирани сме като земеделски производители в тази област от 2015 г.. Регистрацията е направена на името на майка ми, която е пенсионер. Площта която се заема е около 100 кв.м. в собствен имот. Можем ли да кандидатстваме по някоя програма и какви са условията?
   Благодарим Ви предварително!

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте Таня,
    Може да кандидатствате към момента за преработка на тази гъба! По мярка 4.2 от програма „Развитие на селските райони“ и/или евентуално по някоя от предстоящите мерки за по малки ЗП мярка 6.1 или 4.1.2. Имайте предвид, че всички тези мерки ще отворят съвсем скоро и нямаме много време за подготовка.
    Тъй като няма как в един имейл да Ви обясня всичко заповядайте при нас, като уведомите поне един ден предварително.

    1. Таня

     Здравейте г-н Здравков,
     Видях отговор Ви относно моето запитване за Гъби „Шийтаке“, за което Ви благодаря!
     Тъй като разстоянието никак не е малко имайки предвид координатите Ви посочени в сайта, а именно, че сте от гр. София, искам да знам, какви са условията за да ми се изготви такъв проект/по скоро с какви финансови разходи е свързана подготовката му/ и какви са ни шансовете да бъдем одобрени?

     С уважение,
     Татяна Бузини

     1. Ивайло Здравков

      Здравейте отново,
      Моля дайте ваши координати да се свържем с вас за да може да се изговорят нещата подробно, тъй като няма как това да се сучи във форума на сайта

  85. Здравейте! Имате ли информация дали през 2018 ще бъде отворена мярка 7.2 за ремонтни дейности, оборудване и обзавеждане на читалище?

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте Силвия,
    Мярка 7.2 е предвидена за отваряне през 2018 година с пет нови направления!

  86. Софи

   Здравейте,
   Искам да ви попитам има ли шанс за изготвяне на проект и кандидатстване за 6.4 в селски район или вече е късно?

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте Софи,
    Ще има технологично време за подготовка на проект по мярка 6.4. Добре ще бъде да направим среща на която да изговорим всичко подробно, тъй като в един пост няма как да се обясни и разясни всичко.

  87. Здравейте Господин Здравков,
   Жител съм на град Сиофия. Имам стара възрожденска къща в село Голяма Желязна област Ловеч. Реновирах голяма част от къщатакато запазих напълно нейния стил. Остава ми подмяна на покрива и осъществяване на проект за пелетно или друго отопление. Мога ли да кандидатствувам за финансиране по европейски или други програми. Целта ми е да използувам къщата за селски туризъм. Ако моето софийско жителство е пречка, аз съм готов да приема жителство в селото където се намира къщата. Предварително ви благодаря за отговора и ви желая успех във вашата народополезна дейност.

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте Евгени,
    Исканата от вас дейност може да се финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 6.4. тъй като няма как в един пост да Ви обясня всичко заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

  88. Гери

   Здравейте! мога ли да кандидатствам по програмата за развитие на селските райони по проект къща за гости в с.Овчеполци, общ.Пазарджик, обл.Пазарджик, защото доколкото видях община Пазарджик не може?

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте Гери,
    Исканата от вас дейност би могла да се финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 6.4 при положение, че инвестицията се реализира под обхвата на допустима община за област Пазарджик, а те са както следва: Батак, Белово, Брацигово, Велинград, Лесичево, Панагюрище, Пещера, Ракитово, Септември, Стрелча

  89. Здравейте!Имам къща в курортното село Костемец.Искам да получа няколко насоки от хора като вас.Искам да кандидатствам по програми селски туризам.По лесно ли е когато вече имаш къща и трябва да се ремонтира?Какви документи са необходими и прочие?Благодаря Ви предварително.

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте Гергана,
    Исканата от вас дейност би могла да се финансира по програма „Развитие на селските рйаони“ – Мярка 6.4, тъй като обаче няма как в един пост да Ви обясня всичко заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

  90. Интересува ме може ли да се кандидатства по мярка 6.4 за конеферма в селски район?
   Искам да отглеждам коне за рехабилитация на деца и каква е необходимата документация?

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте Емил,
    Исканата от вас дейност би могло да се финансира по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 6.4. По-направление туризъм. Към момента се очаква да бъдат доработени критериите в това направление.
    Поздрави,

  91. Николай Георгиев

   Здравейте. Имам малка фирма за производство на мебели. Машините и оборудването са доста стари. Имате ли възможност за изготвяне на програма за Евро финансиране за закупуване на съвременни машини с които да се подобри конкурентноста и условията на труд.

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте Николай,

    Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма за безвъзмездна помощ. Тъй като няма как в един пост да изговорим всичко това моля заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително. Нашите контакти може да видите тук: http://www.enprombg.com

  Вашият коментар