В Енпром не правим разлика между голям и малък клиент. Нашата визия е да се раздаваме на сто процента както за големите, така и за по-малките клиенти. В работата на нашите консултанти до момента се е случвало така, че сме имали възможност да работим с едни от най-големите и печеливши холдингови структури на Балканите, но също така сме работили и с прохождащи предприемачи.

This Post Has 55 Comments

 1. мими51

  Моля Ви изпратете ни ако имате телефон за град Шумен тъй като ние сме от Варна и сме най близко до този офис за да се свържем със Вас

 2. Ивайло Здравков

  Здравейте,

  Към момента Всички колеги са в София да помагат по подготовката на проектите за финансиране. Заповядайте при нас в София за среща!

 3. BORISLAV

  ZDRAVEI TE, ISKAM DA NAPRAVQ MINI KONSERVENA FABRIKA ZA PLODOVE I ZELEN4UCI ILI KASHTA ZA GOSTI.PO KOIA PROGRAMA MOGA DA KANDIDATSTVAM.PI6A VI OT SELO BA4EVO OBSHTINA RAZLOG.KOLKO PARI SHTE NI STRUVA DA NI IZGOTVITE PROEKTA I DA NI SAVETVATE PO VSI4KI VAPROSI DO FINANSIRANE NA PROEKTA.

  1. Здравейте Борислав,
   ю
   Исканите от вас дейност може да бъдат финансирани по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311 и Мярка 123. Дейността свързана с изграждане на къща за гости се финансира по Мярка 311, а консервената фабрика се финансира по Мярка 123.

   Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.

   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

 4. Борисова

  Здравейте!
  Искам да направя малък цех за производство на боза в гр. Белослав Нямам регистрирана фирма и никакъв начален капитал. Възможно ли е да кандидатствам по програмата за „Развитие на селските райони“ и ако е възможно колко ще ми струва вашата подкрепа за реализация на проекта?

  1. Здравейте г-жа Борисова,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311, тъй като община Белослав е сред приоритетните за програмата. Предварителните Ви разходи ще са около 10 000 лева до входирането на проектното предложение.

 5. Велина

  Здравейте, Иво!
  Искам да попитам дали може да кандидатствам по Мярка 312 тази година, с фирма която е ЕООД и има клон в населеното място което е приоритетно по мярката.Фирмата не се занимава със земеделие.Моята идея е да направя къща за гости и да предлагам алтернативен туризъм.
  Благодаря предварително за отговора.

  1. Ивайло

   Здравейте Велина,
   Тази година към март месец се очаква да отвори прозорец за набиране на проекти по Мярка 311, чува се че ще отговори и Мярка 312 с ограничен бюджет, но все още не е сигурно.

 6. Велина

  Благодаря за отговора.Едно последно питане : може ли тогава да кандидатствам по мярка 311 с тази фирма или трябва да се занимава със земеделие

 7. Ивайло

  Здравейте отново,
  Фирмата трябва да се преведе във вид, който да отговаря на изискванията на НАРЕДБА 30/Мярка 311, за да сте допустим кандидат.

 8. Камелия Колева

  Здравейте,
  Искам да кандидатствам по мярка 311, като всичко което ни е необходимо ще го имам до 3 седмици най- късно.
  Възможно ли е да направим среща за да ме консултирате какво следва оттук нататък?

  Поздрави,

  1. Ивайло

   Здравейте Камелия,
   Моля заповядайте при на с в удобно за вас време, като ни уведомите поне един ден предварително!

 9. Ерол

  Здравейте,
  имам 5000 м.кв. площ нива, която не се обработва от 5-6 години. Намира се в Джебелското село Вълкович ( област Кърджали) и се чудя дали може да се построи малка яйце ферма. Дали може да кандидатствам за европейско финансиране? Ако – да какви са условията? Не съм регистриран като земеделски производител, ако – не за какво може да се реализира тази земя – вашия съвет.
  С удоволствие бих дошъл при вас, обаче искам предварително да си изградя стратегия за реализация.

  Приятна вечер!
  Предварително Ви благодаря за отговора.

  1. Ивайло

   Здравейте Ерол,

   Исканата от вас може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ . Моля да ми кажете какъв е мащаба на яйце фермата за да може да определим по коя мярка може да бъде финансирана исканата от вас дейност.

 10. Ерол

  Здравейте,
  идеята ми е за около 600-800 бр. Не знам дали площта е достатъчна за тази бройка. Каква част от стойността на проекта се финансира? Кога е крайният срок на кандидатстване? Проблем ли, че не съм регистриран като земеделски производител? След евентуалното одобрение на какъв етап от проекта се получават финансовите средства?
  Желая да подчертая, че почти не съм информиран, затова въпросите ми може и да изглеждат прибързани.

 11. jordan

  Здравейте,
  Искам да създам фабрика за дървесни пелети с капацитет от 1500 тона на година. Живея в гр. Куклен който е в полите на Родопите. Можете ли да ми дадете съвет ?
  Благодаря предварително!

  1. Ивайло

   Здравейте Йордан,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 123.

   Ние от своя страна можем да Ви помогнем, като Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.
   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!
   Поздрави,

 12. Ивайло Здравков

  Здравейте Ерол,

  Нашия офис в Сливен се занимава с подготовката на проекти по Мярка 112 – Млад фермер. Моля да се свържете с тях за повече информация. Адреса може да видите на сайта в „КОНТАКТИ“

 13. Ивайло Иванов

  Здравейте,
  Има ли информация за мерките по следващия програмен период 2014-2020 и по конкретно за 311 и 312 мярка, очаква ли се промяна в броя на общините?

  Благодаря Предварително!!

  1. Ивайло

   Здравейте Ивайло,
   Все още не може да се каже дали ще има промяна в общините, които са приоритетни по Мярка 311/312. Говори се като слух, че се очаква да има промяна, тъй като има някой общини, които не могат да се възползват от субсидия, а не са от най – „цъфна ли и вързалите“ общини!

 14. Яница

  Здравейте!
  Аз съм от Хасково и искам да се занимавам с нещо в областта на услугите или селскостопанството.
  Имам педагогическо образование и стаж в областта на обществените услуги. Мога ли да кандидатствам по някоя програма за започване на самостоятелен бизнес.

  1. Ивайло

   Здравейте Яница,
   Исканите от вас дейности може да бъдат финансирани, но моля посочете какво точно искате.

 15. Нели цветкова

  Здравейте. Имам триетажна къща във Вършец .Искам да я направя къща за гости .Въпросът ми е Мога ли да кандидатствам по някоя програма ?Моля помогнете ми.Предварително благодаря.

  1. Ивайло

   Здравейте Нели,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Вършец е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 16. Нели

  Здравейте! Имам намерение да се занимавам с отглеждането на шипки. Въпросите ми са-на какви изисквания трябва да отговарям, за да кандидатствам и по коя програма мога да направя това? Предварително благодаря!

  1. Ивайло

   Здравейте Нели,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 17. Колеваа

  Частна гора Община Долен Чифлик мерки финасиране идеи.

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте г-жа Колева,
   По програма „Развитие на селските райони“ Мярка 8.6 може да се кандидатства с проект за финансиране за проекти, които са свързани с гори, но е важно Вие какво искате да правите с тази гора и колко е голяма.

 18. Krasimir

  Здравете искам да ви попитаm за отглейдането на риба в садки вазмаойно ли e финасиране нов съм в този бизнес но искам да го развия колко ще ми трябва като начален капитал

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Красимир,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Аквакултури“. Тъй като няма как в един пост да Ви обясня всичко заповядайте при нас в удобно за вас време, като ни уведомите поне един ден предварително.

 19. Гален

  Имам собствено помещение 80 кв.м,което е работило като заведение искам да го преустроя като производствен цех за закуски,от Стара Загора съм,на 28 години,безработен,с висше-икономическо образование,може ли да кандидатствам за европейска субсидия пo- новата програма 6.4,или по коя програма може да ми се осъществи проекта?

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Гален,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на допустима община за програмата. Тях може да видите тук: http://enprombg.com/%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B8/prsr-2014-2020/prioritetni_obshtini/
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 20. Георги

  Здравейте имам парцел в село близо до град Вакарел.Искам да направя къща за гости.Въпросите ми са какъв е срока за прием на документите и дали районът около град Вакарел попада в списъка с приоритетните общини.Благодаря предварително.

  1. Ивайло

   Здравейте Георги,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като село Вакарел попада под обхвата на община Ихтиман, която е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 21. Boryana

  Здравей Иво, искам да попитам дали село Антон Софийско е включено в програмата „Развитие на селските райони“?

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Боряна,
   Община Антон е сред допустимите за програма „Развитие на селските райони“ и Вие може да кандидатствате с проект за финансиране.

 22. Маргарита Горанова

  Здравейте,
  Препоръчаха ми Вашата консултантска фирма и се надявам, че ще сте ми от полза.
  Искам да реализирам собствен бизнес в сферата на транспорта или по-точно закупуване на няколко композиции (камиони) с цел транспорт от и до държави членки на ЕС. Все още нямам регистрирана фирма, т.е. нямам фирма с финансова история. Фирмата ще бъде регистрирана в Северозападна България, област Враца. Интересува ме по коя програма мога да кандидатствам за финансиране и какви ще са ми необходимите средства преди да бъде одобрен проекта?
  Само да уточня, че става въпрос минимум за 2 камиона.
  Благодаря предварително.
  Поздрави,
  М. Горанова

  1. Здравейте Маргарита,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансиране по програма „Развитие на селските райони“ ако дейността се развива под обхвата на приоритетна община за програмата, тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 23. Здравейте
  въпросът ми е кога отново ще стартира програмата 6.2 „Не земеделска дейност в земеделски райони“ през тази и др. година
  Благодаря

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Екатерина,
   Да не се бъркате с мярка 6.3 или Мярка 6.4! Моля да опишете конкретната дейност за да мога да Ви кажа коя мярка е подходяща за вас.
   Поздрави,

 24. Димка

  Здравейте.Имам двуетажна къща във Велинград ,която искам да превърна в къща за гости.Въпроса ми е:Мога ли да получа финансиране по програма за развитие на селските райони?

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Димка,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансира по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 6.4. Тъй като няма как в един пост да Ви обясня всичко заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 25. Здравейте, бих искала да ползвам вашите услуги и да кандидатствам едновременно по няколко проекта. Интересувам се от сумата на авансовото плащане, която трябва да ви заплатя, преди да стартира самия проект. Благодаря

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Ирена,
   Тъй като няма как в един пост да Ви обясня всичко заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 26. Здравейте, бих искал да попитам по коя програма може да се кандидатства за производство на иновация в сферата на енергетиката, има ли срок?

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Есин,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансирана по програма „Иновации и конкурентоспособност“, конкретно за иновационни дейности в момента е отворена процедура, която е със срок до 26.09. 2017. Може да се търси и друго решение, но ще ни е необходима допълнителна информация.

 27. Здравейте , искам да попитам има ли програма по която да кандидатстваме за изграждане на игрище в гр.Враца?

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Цветелина,
   Община Враца, би трябва да кандидатства за подобен тип дейност. Ви към момента няма по коя програма да кандидатствате за финансирана на изграждане на игрище.

 28. А.Русев

  Привет! Какви са и има ли възможност за европейско финансиране за създаване на малка пекарна за хляб ,вкючваща оборудването ?

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте г-н Русев,
   Исканата от вас дейност имаше възможност да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 6.4.1 – Направление производство и/или услуги в зависимост от етапа на подготовка. Този прием приключи на 7 декември. В момента върви процедура по програма „Конкурентоспособност“, но по нея могат да кандидатстват действащи предприятия, които не са в селска община.

 29. Цветелина Трифонова

  Здравейте!
  Имам 3 необитавани къщи в село Катерица Плевенско,Имам огромното желание да ги превърна в къщи за гости.Искам да кандидатствам за помощ по програмата за развитие на селдките райони.Мога ли да направя това чрез Вас и колко ще ми струва?

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Цветелина,
   Към момента все още не може да се каже. До края на тази година трябва да има повече информация за новата програмна рамка 2021 – 2027 година.

 30. Ивелина Игнатова

  Здравейте.
  Имам идея за детски лагер в селски район.
  Възможно ли е финансиране и по коя мярка?

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Ивелина,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ през програмен период 2021 – 2027 година. След месец март тази година ще мога да ви дам повече информация.

 31. Съби Ролев

  Здравейте,моля за информация по коя програма и каква помощ е възможно да ми окажете за изграждане на басейни за отглеждане на пъстърва в екологично чист район. Какъв процент е лично финансиране

Вашият коментар