Консултациите по телефон са направени с една единствена цел – да можете да получите бързо адекватен отговор на Вашите въпроси.

Консултациите по телефон са безплатни, но имайте предвид, че има казуси, които са по-сложни и изискват повече информация за тяхното решение. Ако Вашият случай е такъв нашите консултанти ще Ви обяснят това по телефона и ще Ви помолят да изберете един от другите варианти – виртуална консултация или консултация на място.

This Post Has 45 Comments

 1. hristo

  imam zemia vav kipilovo ob6tina kotel podgotviam dokomenti za da sazdam stopanstvo ot kozi i ferma kakto i pasi6ta po4ti sam gotov sas dokumenti 4akam samo dami varnat dokomentite gotovi imam li vremi da kandidatsvam po mqrka 321 ili ne sam registriran kato zemidelski proizvoditel be6e na ba6tami siga q prehvarlihme na 30 g sam 30 dekara e zimqta sas stopanski naves zgradi i pasi6te vav rigolacia na seloto i mam voda i tok do rika sam po tazi mqrka li triabva da kandidatstvam i kakvo triabva da napravia kato dokomenti kakvo da vi pratia kak da se sre6tnem samo sofia li imate ofis

  1. Ивайло

   Здравейте Христо,

   Моля пишете на кирилица!

   Исканата от вас инвестиция може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 121 при положение, че покриете следните условия, а те са както следва:
   • Да сте регистриран, като земеделски производител;
   • Да имате земеделско стопанство поне една икономическа единица;
   • Да имате оборот от земеделска дейност около 8 000 лева от предходна година;

   Ние от своя страна можем да Ви помогнем, като Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.
   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

   Поздрави,

 2. Диян Славов

  Здравейте казвам се Диян Славов и имам малка ферма за зайци в Бургаска област .Закупил сам поме6тението което е 416квм+1103квм прилежаща земя,с капацитет 300майки. В момента отглеждам около 70 майки и подготвям докоменти за кандидатстване по мяарка 141. Искам да подготвя докоменти и по мярка 121 ще ми дадете ли някакви насоки или какво 6те ми струва ако вие ми подготвите проекта по мярка 121 и какви гаранции давате за успех на проекта.Моя тел.0894303025

 3. Ивайло Здравков

  Здравейте Диан,
  Моля заповядайте при нас за да изговорим нещата и начертаем рамката за действие! Само ни уведомете поне един ден предварително!

 4. Иван

  Здравейте! Имам къща в село Мелница, близо до Сакар планина. Мога ли да кандидатствам по някоя от мерките за построяване на къща за гости и какви са стъпките за това. Благодаря ви предварително

  1. Ивайло

   Здравейте Иван,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311/312, тъй като община Елхово е сред приоритетните за програмата. Няма как в един имейл да Ви разясня всичко, моля заповядайте при нас за повече информация.

 5. Христо Христов

  Живея в общ. Никола Козлево, село Цани Гинчево, обл. Шумен. Аз съм земеделски производител, и като такъв мога ли да кандидатствам мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“, дали мога да кандидатствам по мярка 311 за централа от фотоволтаици . Искам да разбера как мога да се свържа с ваш представител в Шумен. Виждам, че има номер за връзка но няма връзка с посоченият номер. Както разбирам изготвяте проекти, и искам да кандидатствам.

  1. Ивайло

   Здравейте Христо,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 311, тъй като община Никола Козлево е сред приоритетните за програмата. За да изградите фотоволтаична централа, тя трябва да е в урбанизирана територия, като трябва да е върху покрив и/или фасадна конструкция.

   В момента колегите от Шумен са в София да ни помагат при входирането на проектите. За да се видим с вас трябва да стане в София.

 6. Георги Славов

  здравейте колеги
  Казвам се Георги имам намерение да направя ферма за калифорнииски червеи.
  Досега несъм бил но мисля да се регистриран като земеделски производител.
  Интересуваме могали да кандидатсвам за млад фермер (мисля че беше мярка 121 или мярка112 попрветеме ако греша).

  1. Ивайло

   Здравейте Георги,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 112 – Млад фермер и/или Мярка 121, по коя от двете мерки да кандидатствате се определя на база обема на стопанството. Предлагам Ви да започнете с Мярка 112 – Млад фермер. Моля да се свържете с нашия офис в Сливен, където основно се занимават с подготовката на проекти по Мярка 112.

 7. Павел Н.

  Ивайло,звънях на номера ,но никой не ми вдига ….а се интересувам от програмите.Това ми е номера 0893487893.Надявам се ,че ще се чуем 🙂

  1. Ивайло

   Здравейте Павел,
   Моля да опитате пак!, тъй като в момента сме в кампания до 31 май и е възможно да сме нямали възможност да говорим.

 8. Иван

  Здравейте,
  Интересувам се от финансиране за разработка на софтуер. Съществува ли и от къде мога да намеря повече информация за такъв тип програми?

  Благодаря предварително

  1. Ивайло

   Здравейте Иван,

   Тъй като има специфика в исканата от вас дейност за финансиране, моля да ни предоставите повече информация за какво точно искате да кандидатствате за да може да определим дали това е възможно по програма

 9. Иванова

  Здравейте, имаме търговски обект хотел-ресторант в с.Енина, община Казанлък. Обекта се води на търговско дружество със седалище с.Енина. Може ли да ползваме финансиране по някои от проектите.Обектът е на етап ресторант – работещ с Акт 16; хотел – на етап Акт 15.
  Благодаря Ви за отделеното внимание.

  1. Ивайло

   Здравейте г – жа Иванова,

   За съжаление община Казанлък не е сред приоритетните общини за програма „Развитие на селските райони“, която е основна за финансирането на исканата от вас дейност. За да сте допустим кандидат по програмата дейността трябва да се развива на територията на някоя от следните приоритетни общини за област Стара Загора, а те са както следва: Братя Даскалови, Гурково, Гълъбово, Мъглиж, Николаево, Опан, Павел баня, Раднево, Чирпан

 10. Иван

  Здравей Ивайло,
  Интересувам се по-скоро какъв специфичен софтуер може да бъде предмет на субсидия – нямам конкретна разработка. Например, счетоводен софтуер, специализиран новинарски портал, приложен софтуер в областта на животновъдство ?

  Иван

 11. Ивайло

  Здравейте Иван,
  Всеки вариант може да е зависи за какво искате да кандидатствате, тоест за какво точно ще се искат средства, тъй като това е важното за допустимостта.

 12. Иван

  Здравей Ивайло,
  Искам по конкретна информация просто. За три проекта искам да кандидатстам – 3 пъти:
  1) Счетоводен софтуер
  2) Новинарски портал
  3) Приложен софтуер в областта на животновъдството
  Моля за конкретна информация.

 13. Gopina

  Zdraveite.Iskam da zadam sledniq vapros-Imame ka6ta v gr. Sapareva banq,gelaem da q obosobim v ka6ta za gosti ,no nqmame neobxodimite sredstva,dali 6te moge da polu4im nqkakvi sredstva po programata za razvitie na selskite raioni?
  Molq za va6iqt kompetenten otgovor.

  1. Ивайло

   Здравейте,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Сапарева баня е сред приоритетните за програмата.

   Заповядайте при нас за повече и по подробна информация.

 14. Елена

  Здравейте! Имаме желание да направим туристическа фирма. Можем ли да кандидатстваме по някоя от програмите за финансиране?
  Благодаря предварително!

  1. Ивайло

   Здравейте Елена,
   Моля да конкретизирате, какво имате предвид по определението „туристическа фирма“

 15. Евелина

  Здравейте,имам място от 700кв.м в с.Кладница общ.Перник.Искам да изградя семеен хотел със заведение за хранене.Мога ли да кандидатсвам за средства по програма? Благодаря ви.

  1. Ивайло

   Здравейте Евелина,
   Исканата от вас дейност се очаква да може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – през 2014 година, като всички села се очаква да бъдат финансирани.
   За повече и по подробна информация моля заповядайте при нас!

 16. Никола Груев

  Здравейте имам земя в планински район 86 дка обработваема площ и 100 дка гора. Искам да ви попитам по коя от програмите да кандидатствам за финансиране за отглеждане и добив на дърва. Искам да ви попитам какви са условията за трайни насаждения по програма „Млад Фермер“ отглеждане на лешник? Благодаря ви за компетентното ви мнение.

  1. Ивайло

   Здравейте Никола,

   Моля да се свържете с нашия офис в Сливен за повече и по подробна информация за Мярка 112 – Млад фермер.

 17. Калина Станчева

  Здравейте,
  отворена ли е вече мярка 112? Ще правим семеен пчелин на територията на гр. Годеч. Предстои ни регистриране като заемеделски производител. Възможно ли е да кандидатстваме за финансиране? От условията, които прочетох, виждам два проблема – първо и двамата със съпруга ми сме с адресна регистрация в София, а пчелинът ще е в община Годеч и второ – той завършва в момента курс за пчелар към Български Пчеларски Съюз, но няма друго образование, свързано с бъдещата ни дейност. Има ли смисъл да кандидаттваме?
  Благодаря предварително за отговора!

  1. Ивайло

   Здравейте Калин,
   Моля да се свържете с нашия офис в Сливен за повече и по подробна информация относно мярка 112 – Млад фермер, тъй като там се подготвят проектите. Техните контакти може да вземете от нашия сайт.

 18. Силвия

  Здравейте! Имам едно питане, имам къща близо до град Пазарджик, която е доста голяма и никой не живее там. Искам да превърнем къщата в дом за възрастни хора. Ако може да ми обясните как може да се кандидатства за европейско финансиране и може ли да ни помогнете за изготвяне на проект.Благодаря!

  1. Ивайло

   Здравейте Силвия,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за област Пазарджик, а те са както следва: Батак, Белово, Брацигово, Велинград, Лесичево, Панагюрище, Пещера, Ракитово, Септември, Стрелча

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 19. Цветомир

  Здравейте,

  Имам изграден цех за дървообработване в с. Ваклино, общ. Шабла. Моля да ми кажете мога ли да бъда финансиран по ПРСР с цел обновяване на техническите средства и по коя мярка трябва да се кандидатства за програмата.

  Предварително благодаря!

  1. Ивайло

   Здравейте Цветомир,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ .

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 20. Димитър

  Здравейте,
  Имам земеделска земя от 3000 м2 в землището на гр.Петрич.Земята е собственост на ЕООД,чийто собственик е сина ми-той е студент четвърта година в Благоевград,специалност -Компютърни системи и технологий.В момента отглеждам 100 бр. кокошки носачки и подготвям помещение за още 200 бр. кокошки носачки и друго помещение за 400 бр. пъдпъдъци.
  Искам да Ви попитам :
  1.По коя мярка е най удачно да кандидатстваме?
  2.Може ли да кандидатстваме по една програма с двата вида птици като направим общо 4 мерни единици?
  3.Може ли по тази програма да увеличим икономическите единици само на пъдпъдъците?
  4.Трябва ли да имаме регистрирани два животовъдни обекта за двата вида птици или общо един животновъден обект и за двата вида?
  5.Или е по удачно да кандидатстваме само с единия вид птици-пъдпъдъците,за които е нужна по малка броика?
  Предварително ви благодаря за отговорите.
  0878 222 777 – Димитър,гр.Петрич

  1. Ивайло

   Здравейте Димитър,
   Моля да се обърнете към нашия офис в Сливен, където се подготвят проектите по Мярка 112- Млад фермер. Там ще Ви обяснят всичко каквото Ви е необходимо. Техните контакти може да вземете от нашия сайт.

 21. Dinko

  Здравейте,имам къща в с.Марчево,община Гърмен,Гоцеделчевско.Искам да я преустроя в къща за гости.Въпроса ми е по коя мярка да кандидатствам и има ли срокове за това кандидатстване?

  1. Ивайло

   Здравейте Динко,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Гърмен е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 22. Марияна

  Здравеите
  Искам да попитам може ли да кандидатстваме за малък семеен хотел в гр.Свиленград

  1. Ивайло

   Здравейте Марияна,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Свиленград е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 23. Даниела Ботева

  Здравейте ,Ивайло ! В процес сме на закупуване на малък имот около 400-500 кв.м. със стара кирпичена къща в село Старосел община Хисаря . Отдавна си мечтаем нашето семейство и по идея на дъщеря ми ,която е студентка 1ви курс т.е 20 годишна ,да изградим местенце -къща за гости ,която са добре дошли домашните любимци и други идеи ,които мисля да не споменавам тук. Чета Ви отдавна . Опитвам се да се свържа по телефона ,но не успявам . Въпроса ми е : По каква програма можем да кандидатстваме , запазват ли се часове за консултации ,тъй като сме от Пловдив ,какви документи трябва да носим с нас ? Интересуваме се от всичко как и какво трябва да направим за участието в програмите ,когато и да бъдат отворени ? Може ли дъщеря ми като студентка да направи фирма ,като се има предвид ,че държавата и плаща осигуровки? Никъде не срещнах с каква сума трябва да разполагаме да „наемем“ Ваш консултант ? Благодаря Ви ,предварително за отделеното време !

  1. Ивайло

   Здравейте Даниела,
   Съжалявам, че не сте се свързали с мен, когато не вдигам съм в среща, затова звънете по няколко пъти или звъннете на стационарния телефон, където моята колежка ще ми предаде.
   Сега по въпроса! Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Хисаря е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 24. Капка Найденова

  Здравейте! Интересува ме като производител на закуски и сладкарски изделия ,мога ли да кандидатствам по програмите?

  1. Ивайло

   Здравейте Капка,
   Стига дейността Ви да се развива под обхвата на приоритетна община за програма „Развитие на селските райони“, няма проблем да кандидатствате с проект за финансиране. Тук http://finansirane.eu/?p=310 може да видите, кои са приоритетните общини за финансиране.

 25. Николета

  Здравейте,
  Бих желала да си уговорим среща на територията на град Шумен , (понеже ми е по близко) , но се интересувам дали предварително трябва да Ви донеса някои основни документи, или това ще се реши по нататък, и колко ще ми струва консултацията, но като цяло, от самото започване на проекта до неговото завършване? Благодаря предварително.

  1. Ивайло

   Здравейте Николета,
   Може да направите среща в нашия офис в град Варна за повече и по подробна информация. Техните контакти може да вземете от нашия сайт.

Не можете да коментирате тази публикация.