Консултантска фирма „Енпром“ ООД може да Ви помогне при разработването на проекти за селското стопанство. По-долу можете да видите направленията по които бихте могли да получите финансиране: Мярка 112 – „Създаване на стопанства на млади фермери” – мярка 112 цели улесняване и подпомагане процеса на създаването на земеделски стопанства или поемането на вече съществуващи стопанства. Подпомагане процеса на модернизиране на земеделските стопанства и достигането на съответствие с изискванията за безопасност на труда, опазване на околната среда, хигиена и хуманно отношение към животните.

Мярка 121 – „Модернизиране на земеделските стопанства”– мярката 121 цели подобряване цялостната дейност и конкурентноспособност на земеделските стопанства чрез модернизирането на производствените условия и въвеждането на нови процеси и технологии, допринасящи за производството на качествени земеделски продукти.

Мярка 311 – „Разнообразяване към неземеделски дейности” – мярка 311 цели насърчаване на разнообразяването към неземеделски дейности, насърчаване на създаването на възможности за заетост и повишаване на доходите в селските райони, насърчаване на развитието на интегриран туризъм в селските райони.

Мярка 123 – “Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти” – мярка 123 цели подобряване на цялостната дейност, икономическата ефективност и конкурентноспособността на предприятия от хранително-преработвателната и горската промишлености.

This Post Has 76 Comments

 1. Десислава Владимирова

  2013 изкам да кандидатствам по мярка121 за закупуване на земеделска техника,какво трябва да направя

  1. Ивайло

   Здравейте Десислава,
   Все още не е ясно отварянето на Мярка 121 за тази година, до няколко дни ще имаме яснота дали ще отвори тази година, като се очаква това да стане месец март.

 2. valeri

  iskam da kandidatstvam po programa za razvitie na selskite raioni,,,traini nasazhdeniq,,,-kakvo trqbva da napravq

  1. Ивайло

   Здравейте Валери,
   Според това, колко голямо стопанство искате да изградите се определя и по коя мярка да кандидатствате, като Мярка 112 – Млад фермер и/или Мярка 121

 3. Даниела

  Искам да кандидатствам по програма за развитие на селските райони, за трайни насаждения. Трябва ли земята да е собственост или може и под аренда със сключен договор. Например ако се засадят 5 декара бадеми и 5 декара орехи по коя мярка се кандидатства. Има ли значение района. Става въпрос за с. Блатец, област Сливен.
  Преди време Ви писах за малка фото волтаична система, но ми отговорихте, че населеното място не огтоваря на изискванията. По телевизията коментираха, че може да променят тези изисквания.

   1. Ивайло Здравков

    Здравейте Дияна,
    Моля да посочете за какво точно искате да кандидатствате, тъй като нестава ясно.

 4. Ивайло

  Здравейте Даниела,
  Нашия офис в Сливен се занимава основно с подготовката на проекти по Мярка 112 – Млад фермер. Моля да се свържете с тях за повече подробности.

 5. Mustafa

  zdraveite,n0vsam vav tazi oblast i iskam da kadidatsvam po programa vav selskite raioni,iskam da zasadiq krastavichki,kajetemi ko da napraviq i kak stava,sashto taka da li ima niqkakvo ubochenie po tezi programi.Az sam ot selo Rohleva obshtina Velingrad oblast Pazardjik.Blagodariqvi predvaritelno

  1. Ивайло

   Здравейте Мустафа,
   Моля да се свържете с нашия офис в Сливен, които се занимават основно с подготовката на проекти по Мярка 112 – Млад фермер.

 6. Mustafa

  zdravaite Ivailo.
  vashiq ofis vav sliven mi e mnogo daleche az sam ot Velingrad…kajete kade drugade moje da se svarja sas vas.

 7. Ивайло Здравков

  Здравейте отново,
  Относно Мярка 112 – Млад фермер най – добра информация може да получите от офиса ни в Сливен. Хората там имат на 30 разработени и одобрени проекта по Млад фермер.

 8. Юсеин

  Здравеи Ивайло,аз съм от Крибул,общ-Сатовча,обл.-Благоевград.Искам да закупя 10 декара земя,да я засадя с овошки.Мога ли да кандидатствам по програма 112-млад фермер.Икаква субсидия мога да взема от програмата?

  1. Ивайло

   Здравейте Юсеин,
   Нашия офис в Сливен е специализиран в подготовката на проекти по Мярка 112 – Млад фермер. Моля да се свържете с тях за да Ви обяснят подробно целия процес по кандидатстването

 9. Невена

  Здравейте г-н Здравков.Имам в гр.Лом,северозападна България място,което е към 3 декара.бихте ли ме посъветвали дали има шанс ако кандидатствам по някоя програма да го разработя като овощна градина или зеленчукова и ако виждате смисъл към кого трябва да се обърна за консултация по въпроса.

  1. Ивайло

   Здравейте Невена,
   Стопанство от подобен мащаб може да бъде финансирано по Мярка 112 – Млад фермер. Тези проекти се подготвят от нашия офис в Сливен, моля да се обърнете към тях за повече и по подробна информация.
   Това са техните контакти:
   Офис – град Сливен
   Георги Сава Раковски №20 А 3
   Тел: +359 (0)44 63 36 63
   Моб: +359 (0)876 37 78 33
   E-поща: sliven@finansirane.eu

 10. petar

  zdravei ivailo imam edin vapros iskam danapravq koze verma po kakva programa moga da kandidatstvam

  1. Ивайло

   Здравейте Петър,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 121 или Мярка 112 – Млад фермер. В зависимост от размера на инвестицията се определя и по коя от двете мерки да кандидатствате.

 11. djimi

  ivailo imam 3 dekara sobstvena zemq mojeli da kandidatstvam po mqrka 112 kato zasadq zemqta sas bademi? predvaritelno ti blagodarq!!!

  1. Ивайло

   Здравейте Джими,
   Моля да се свържете с нашия офис в Сливен, където се готвят проекти за Мярка 112 – Млад фермер. Там ще получите пълна информация! Адреса може да го вземете от нашия сайт.

 12. Галина

  Здравейте, работя дълги години в чужбина и искам ва се прибера в България. Имам заедно със сестра ми 40 декара земя. Можете ли да ми дадете адреси и телефони на офиси в или околу Разград? Искам да се консултирам за програмите.

  1. Ивайло

   Здравейте Галина,

   Най – близкия ни офис е в град Варна. Адресите може да видите в нашия сайт.

 13. Georgi

  zdr. Ivailo kak moga da kandidatstvam po programata mlad fermer . Po tochno iskam da napravq ovceferma 🙂

  1. Ивайло

   Здравейте Георги,

   При създаването на овцеферма по добрия вариант е Мярка 121 от програма „Развитие на селските райони“

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас.

 14. atanas botev

  zdravei Ivailo ,IMAM 30 DEKARA ZEMQ V OBSHTINA SAEDINENIE ,ISKAM DA NASADQ ROZI ,PO KOQ MQRKA MOGA DA KANDIDATSTVAM I KAKAV RAZMER SOBSIDIQ MOGA DA POLU4A SPRQMO DEKARITE I kULTURATA ? blagodarq ti predvaritelno 🙂

  1. Ивайло

   Здравейте Атанас,
   Ние не се занимаваме с преките субсидии на база площ! Вие може да кандидатствате по програма „Развитие на селските райони“ за исканата от вас дейност.

 15. Hristo

  Zdraveite na 23 godini sym imam 25 dka rozi koito sa zasqti predi okolo godina kym koq programa za podpomagane bihte me nasochili?

  1. Ивайло

   Здравейте Христо,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 16. georgi790

  zdraveite az sam ot Gorna Orqhovica iskam da se zanimavam sas kaliforniiski 4ervei i iskam da razbera kakvo trqbva da napravq za da kandidatstvam po programa 112.predvaritelno blagodarq.

  1. Ивайло

   Здравейте Георги,
   Моля да се свържете с нашия офис в Сливен за повече и по подробна информация относно Мярка 112 Млад фермер. Техните контакти може да вземете от нашия сайт.

 17. sisi

  az imam 6 dka.zemq i iskam da kandidatstvam po nqkoq programa.ve4e imam nasadeni 2dka.s orexi no iskam da si napravq i oranjerii.kakvo 6te me posavetvate.iskam da gledam i zaizi

  1. Ивайло

   Здравейте Сиси,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 18. Васил

  На 21 години съм, имам 20 кошера и бих желал да се занимавам с пчеларство. Живея около Пловдив, коя програма е подходяща за мен и към кого да се обърна? Благодаря Ви!

  1. Ивайло

   Здравейте Васил,
   Моля да се свържете с нашия офис в град Сливен, тъй като там се подготвят основно проектите по МЯРКА 112. Техните контакти може да вземете от нашия сайт.

 19. Даниела

  Здравейте,от Монтана съм и бих искала да попитам
  имате ли офис тук за да мога да получа консултация.Благодаря предварително!

  1. Ивайло

   Здравейте Даниела,
   Нямаме офис в Монтана, може да посетите някой от нашите офиси, техните контакти може да видите в нашия сайт.

 20. Кирил

  Здравейте, жена ми има земя с черешови дървета в област Кюстендил. Може ли да се кандидатства по някоя мярка за доразвиването на тази дейност?

  1. Ивайло

   Здравейте Кирил,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 21. sabri

  zdr na 23 g.sam v momenta ogoyavam mijki teleta 10 br iskam da povisa broykita ida sazdada ferma

  1. Ивайло

   Здравейте Сабри,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“,

 22. Valeri georgiev

  Islam da kandidatstvam po programs za mlad fermer kakvo da napravq za sazdavane na ferma I kak da polu4a finansirane po evropeiski proekti

  1. Здравейте Валери,
   Моля да се свържете с нашия офис в град Сливен за повече и по подробна информация. Техните контакти може да вземете от нашия сайт.

 23. Вили

  Здравейте,
  аз съм млад фермер и имам изплетен проект по мярка 112.Сега имам идея за изграждане на консервен цех,мога ли да кандидатствам по 312,и дали трябва да имам предварително земята или машините или добрата идея е достатъчна?А също така помагате ли в изготвянето на бизнес плана и при какви условия?Благодаря ви

  1. Здравейте Вили,
   Може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 24. Мила

  Здравейте, тази година ще може ли да се кандидатства помярка 123? Благодаря!

  1. Здравейте Мила,
   След средата на тази година се очаква отваряне на прозорците за набиране на проектни предложения.

 25. Фикрет

  Здравейте кой е най близкият офис за град Благоевград където мога да получа информация за проектите . Благодаря предварително !

  1. Ивайло

   Здравейте Фикрет,
   Най – близкия офис е в град София, който може да посетите!

 26. Сезгин

  Здр Ивайло,
  Искам да кандидатствам програма 112 млад фермер, имам 80 дк под аренда с договор, как мога да кандидатствам и какви са изискванията, несъм земеделки производител от Шуменските села съм…

  1. Ивайло

   Здравейте Сезгин,
   Моля да се свържете за повече информация с нашия офис в град Варна. Техните контакти може да вземете от нашия сайт.

 27. Петя

  Здравейте, Ивайло! Взела съм под аренда 16 декара земя в с. Якимово обл.Монтана.Половината искам да засадя с Годжи Бери, а другата половина с шафранов минзухар.Първият ми въпрос е мога ли да кандидатствам по някоя от горе посочените мерки и ако мога, по коя? Вторият ми въпрос е помагате ли за намиране на пазари в България и чужбина?Благодаря предварително!

  1. Ивайло

   Здравейте Петя,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 28. Ивайло

  Здравейте Петя,
  Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, по отношение на пазарите ние не можем да Ви осигурим пазар.

 29. Митев

  Притежавам 2дка земеделска земя в землището на Приморско към нея имаме 6годишен аренден договор за още 2дка като това е наследствен парцел на двама наследника по скица. Земята се води нива но не е обработвана до сега. Мястото вече е заградено с бетонни колове и оградна мрежа. Желая да направя овощна градина сини сливи-защото това ще вирее най-добре според агрономите там, като по този начин в последствие направим и делба. Въпросът ми е мога ли да кандидатствам по някаква програма за направата на тази градина. Притежаваме и друга земя в това землище която също пустее мога и нея да направя градина!!! Стига да мога да разчитам на някаква помощ по програма поне за начало??
  Поздрави Митев !!!

  1. Ивайло

   Здравейте г-н Митев,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансирана по програма „Развитие на селските райони“, за повече и по подробна информация заповядайте в нашия офис в град Сливен, техните контакти може да вземете от нашия сайт.

 30. Димитрова

  Имаме земя в Дупнишката община интересувам се къде може да се консултираме, какви билки могат да се оглеждат там при Вас или да се търси агроном . Може ли за такава дейност да се иска европейско финансиране.

  1. Ивайло

   Здравейте Димитрова,

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!, но ние няма как да Ви кажем какво точно да гледате…ние можем да Ви организираме целия процес.

   За повече и по подробна инфоамця заповядайте при нас!

 31. Горица Димитрова

  Здравейте, имам въпрос към вас? Синът ми завърши миналата година колеж по туризъм интересуваме се дали има проекти / просто не намирам/ за развитие на туризъм в Северозападна България, по точно в Монтана и Монтанска област? Благодаря! Има ли такъв вид финансиране и в какво се състои, – в бизнес план ли или трябва да се открива фирма ?

  1. Ивайло

   Здравейте Горица,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че се развива под обхвата на приоритетна община за програмата. Тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 32. nenov

  iskam da popitam imam 5dekara mslodaini rozi iskam dase raz6iravam za po napred kak koq programa dase orentiram

  1. Ивайло

   Здравейте г-н Ненов,

   Може да се кандидатства с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“. По коя от мерките да се кандидатства зависи от мащаба на инвестицията.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 33. Ивайло

  Здравейте г-н Ненов,

  Може да кандидатствате по програма „Развитие на селските райони“

  За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 34. Тургай

  Здравейте! Имам 20дкр земя и много искам да се развивам в сферата на земеделие ,на 20 г съм и бих искал да попитам към коя програма да се спра. Благодаря !

  1. Ивайло

   Здравейте Тургай,

   Моля да се обърнете към съответната служба по земеделие за повече информация по Мярка 6.1 – Млад фермер.

 35. Хава

  Искам да разбера повече относно финансирането на проекти за овощни дървета, къде мога да прочета повече и какви са сроковете?

  1. Ивайло

   Здравейте Хава,
   Заповядайте при нас за повече и по подробна информация, тъй като няма как в един имейл да Ви обясня всичко.

 36. нели христова

  Здравейте,искам да кандидаствам за ферма за пъдпъдъци,коя мерка да погледна и към кого да се обърна за повече инфо?Благодаря!

  1. Ивайло

   Здравейте Нели,
   В зависимост от мащаба на инвестицията се определя по коя мярка от програма „Развитие на селските райони“ да кандидатствате.

 37. gergana

  moga li da kandidatstva za ku6ta za gosti v grad dobrini6te ob6tina bansko

  1. Ивайло

   Здравейте Гергана,
   Може да кандидатствате за къща за гости, тъй като община Банско е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 38. sasho

  moga,li,da,kandidatstvam,za,kashta,za,gosti,v.selo.malka.arda.obshtina.smolqn

  1. Ивайло

   Здравейте Сашо,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Баните е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.
   Контакти: Ивайло Здравков 0898471093
   Поздрави,

 39. Здравейте! От Кюстендил сме и имаме около 7-8 да черешови насаждения. Можем ли да кандидатстваме по някоя програма или да се срещнем със ваш консултант , който може да ни разясни какво е най – добре за нас? Предварително благодаря!

 40. Здравейте! От Кюстендил сме и имаме около 7-8 дка черешови насаждения. Можем ли да кандидатстваме по някоя програма или да се срещнем със ваш консултант , който може да ни разясни какво е най – добре за нас? Предварително благодаря!

  1. Ивайло Здравков

   Здравейте Николета,
   Заповядайте при нас за повече и по подробна информация, като ни се обадите поне ден предварително.

Вашият коментар